Megannyi rejtély: ezeket csempésszük fel a repülőgépekre

Written by on 2019. 05. 07

Ismerős helyzet… Az ember aggódva néz a csomagja után, ahogyan a gumiszalag továbbviszi az átvilágításra. „Vajon van valami, amiről nem tudok?” „Ugye nem dugtak el a barátaim valami pajzán alakú „dolgot” a személyes dolgaim közé?” Bármi történik is, a legtöbbünknek nem lesz olyan kellemetlensége, mint amikbe azok a repülőtéri biztonsági tisztek botlottak, akik a Reddit nevű közösség oldalon osztották meg a kalandjaikat.

A legtöbb tárgy, amit kiemeltek, eléggé hétköznapi volt, inkább a hozzájuk tartozó történetek miatt lettek igazán viccesek. Elsőként például a kanalak. Az egyik biztonsági tiszt talált egy csomó különböző méretű, változatos alakú kanalat, és bár ezekkel önmagában semmi baj, úgy gondolta, hogy a biztonság kedvéért kideríti, mi lehet a sztori mögöttük.

„Találtam egy zacskót, teljesen megtömve egy rakás különböző kanállal. Félretettem és megkérdeztem, hogy mégis, mi a helyzet ezekkel. Egyenesen a szemembe nézett az utas és azt mondta: „arra használom ezeket, hogy megpaskoljam a feleségemet az ágyban… Ezek szexkanalak!”

Nem minden furcsa tárgy a hálószobához köthető azért. Volt, aki más kakukktojásokat fogott. Például egy levágott fejet.

„Egy vadász úgy akart visszatérni Kanadából, hogy volt nála néhány regisztrálatlan zsákmány is. Többek között egy pézsmatulok még vérző feje egy műanyag zsákba csomagolva. A reptéren a fél beléptetőrendszert le kellett zárni, hogy megtisztítsuk a négy átvilágító gépet.”

A másik történet főszereplője egy néni volt, aki egy olyan sétapálcát hozott, amelyikben egy kard rejtőzött. Csak éppen neki fogalma sem volt róla.

„A fia a hadseregben szolgált és a Fülöp-szigetekről küldte neki, anélkül, hogy elmondta volna, pontosan mi is az.”

Aztán ott volt még a család, akik egy mosdókagylót szerettek volna felvinni a gépre, az összes csővel, amelyik egy táskából állt ki. Egy másik utas egy automata gránátvetőt szeretett volna a fedélzetre juttatni. A szerkezet polikarbonátból készült. Amikor kérdőre vonták, elmondta, hogy azért készítette, hogy a megrendelői lássák, hogyan működik a szerkezet.”

„Ez az egész nagyon jól hangzott. Volna. Ha nem követte volna egy külön csomagban egy halom kicsi gránát.”

Persze vannak teljesen illúzióromboló dolgok is, amikkel a biztonsági szolgálat találkozik. Egy nő például egész idő alatt sikítozott, amíg a táskáját vizsgálták.

„Azt mondta, hogy a röntgengépek nem valódiak és egy zsebtolvajgép megy keresztül a táskáján, hogy ellopjon tőle dolgokat.”

Egy kis mese arról, hogy miért nem érdemes pénzel teli övet viselni akkor sem, ha félünk, hogy meglopnak minket az átvilágításnál.

„Minden nemzetközi járaton van valaki, aki a ruhája alatt pénzes övet visel, ahelyett hogy a kézipoggyászba tennék a dolgokat.” – magyarázza az egyik biztonsági őr. – „Persze ezeket az öveket mindig felfedezik, mert persze pokolian gyanúsnak néznek ki, úgyhogy a végén megmotozzák a gazdáikat. Mikor viszont megkérdezem, hogy miért nem teszik a poggyászba a pénzt, azt mondják, nem, mert valaki ki fogja nyitni a csomagot, kiveszi a pénzt, bezárja a csomagot, aztán valahogy lefut vele – annyi idő alatt, amíg az egész átmegy a szkenneren.”

A bizarr rakományok között szerepelt még egy halott mókus is, amit egy üveg üdítőbe „rejtettek”, de előfordult a szalagon egy igazi, emberi koponya is. A tulajdonosáról kiderült, hogy agysebész és a tanításhoz használja a fejet.

Képek: Unsplash/JESHOOTS.com

Forrás

Ribáry Manuéla


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió