Megdöbbentő bejelentés, a Sony bemutatta első elektromos autóját

Written by on 2020. 01. 07

A Sony mindenki megdöbbenésére bemutatta Vision-S nevű elektromos koncenpióautóját a mai napon zajló las vegas-i Consumer Electronics Show (Fogyasztói Elektronikai Show) keretében.

Az autóra 33 érzékelőt szereltek, köztük egy CMOS-érzékelőt és egy Time of Flight érzékelőt annak érdekében, hogy hajszálpontosan észlelje az objektumokat és az embereket az autón belül és kívül. Továbbá rendelkezik egy olyan technológiával, ami pontosan feltérképezi a jármű körüli területet abból a célból, hogy az autó elkerülje az ütközéseket és biztonságos sebességben tudjon haladni.

A leírás alapján az autó mindössze 4,8 másodperc alatt tud felgyorsulni 100-ra, viszonyítási alapként a Tesla legjobb autói 3,4 másodperc alatt tudják elérni ezt a sebességet.

Szórakoztatás céljából a Sony egy panoráma képernyőt is elhelyezett a műszerfalon, ráadásul a jármű minden ülése “Sony 360 reality audio” hangtechnológiájú beépített hangszórókkal lett felszerelve.

Vajon a japán műszaki óriás ténylegesen el fog kezdeni autókat gyártani? Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, de még ha nem is válik hirtelen a világ legjobb elektromos autó márkájává, annyi bizonyos, hogy más elektromosautó-gyártó cégeknek érzékelőket és tartozékokat fog eladni.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió