Megkezdődött a 20. Olasz Filmfesztivál

Written by on 2022. 11. 08

Jövő szerdáig tart a Mittelcinemafest a Puskin és Tabán moziban. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén 12 kortárs olasz filmet nézhet meg a közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

Látható lesz  Paolo Virzì az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott Szárazság című filmje többek között Monica Belluccival a főszerepben és Olaszország idei Oscar-nevezettje, a Cannes-i Filmfesztiválon versenyben debütált Nosztalgia is.

Ma este az Úton című filmet láthatjuk, amely Ferenc Pápa utazásain keresztül – korunk központi témáit – a szegénység, a természet, a migráció, minden háború elítélése, a szolidaritás – öleli fel.

Szerdán jön  A Kolibri, ami az élet ősi erejének és annak a fáradságos küzdelemnek a története, amelyet mindannyian nap mint nap megvívunk, hogy elviseljük az olykor kibírhatatlannak tűnő dolgokat. A fesztivál vendége a film egyik férfi főszereplője, Sergio Albelli.

Csütörtökön az idei Velence Filmfesztiválon közönségdíját nyert Peremlét vetítik, melynek főszereplői egy punkegyüttes tagjai, akiket egy híres amerikai hardcore punkzenekar bolognai koncertjének előzenekarának választanak. Amikor a koncertet lemondják, a három punkzenész nem adja fel. Tervük azonban a vártnál nehezebbnek bizonyul és hármójuk barátsága is veszélybe kerül. A film főszereplőjével és társrendezőjével, Francesco Turbantival a vetítés után közönségtalálkozó is lesz.

 

A Happy Hours vendége: Giovanni Cataluccio, az Olasz Intézet kulturális munkatársa 

Adásban: 2022.11.08.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió