Meglőttük a fényes sellőt

Written by on 2022. 08. 05

Jövő pénteken és szombaton a rendezik a XV. Klastrom Fesztivált a pilisszentkereszti Klastrom Kertben. Az első napon egy különleges színdarabot láthatunk a Pilisi Színház és Kulturális Egyesület előadásában. A vígjátékot jövő pénteken Pilisszentkereszten láthatjuk

A PISZKE  társulata 10 éve alakult. Az ötlet Pap Katalin színművész fejéből pattant ki, hogy helyi és környékbeli lakosokkal, amatőr színjátszókkal mutassák be a   Valahol Euròpában c. musicalt a fesztiválon.  24 gyerek és 12 felnőtt vállalt szerepet. A siker után a csapat együtt maradt, azóta rengeteget fejlődtek és játszottak.

Idén egy különleges francia komédiát hoznak, melynek  íròja Louis Feydeau, aki csak ezt az egy vígjátékot írta. A kéziratot  Pozsgai Zsolt, Balázs Béla-díjas  drámaíró találta meg. Legalábbis a legenda szerint. Ugyanis valójában ő írta álnéven! Fordulatos cselekményével, remek karaktereivel másfél òrában elvarázsolja a nézőt egy abszurd világba, ahol a mese és a valòság pengeélen táncol.

Pozsgai Zsolttal nem először dolgozik együtt a társulat, hiszen korábban már A kölyök című musicaljét is bemutatták. Az aktuális darabot most is  a társulat vezetője, Pap Katalin rendezi.

 

A Happy Hours vendége: Pap Katalin színművész, rendező

Adásban: 2022. 08.05. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió