Megnyílt a Vajdahunyad Kortárs című kiállítás

Written by on 2022. 03. 22

A Mezőgazdasági Múzeum egyik legszebb épületszárnyában, a Vajdahunyadvár tágas, rendkívül reprezentatív helyszínén, kiváló múzeumi körülmények között teremtették meg a kortárs magyar képzőművészet progresszív irányzatainak hosszú távú bemutatkozási lehetőségét. A kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Magyar Kultúra Egyesület közös szervezésében láthatjuk.

A tárlatok stílusbeli megkötés nélkül, kizárólag a minőség jegyében szerveződnek. A koncepció szerint a tárlat havonta megújul, és mindig egyszerre két művész, egy szobrászművész és egy festőművész életművéből válogat.

A kiállítás ugyan már március eleje óta látható, de az ünnepélyes megnyitóra rendhagyó módon csak szerda délután kerül sor. Ez egyben természetesen az első tárlat megnyitója is, ahol Mata Attila szobrászművész és Sallay László festőművész alkotásait láthatjuk.

Ünnepeljük együtt, hogy a kortárs magyar képzőművészet most először kap helyet hosszú távra a hagyományos múzeumi struktúrában, ezzel új kiállítási lehetőséget teremtve korunk művészei számára és új platformot nyitva a kultúra és a művészet iránt érdeklődő nagyközönség számára is!

A kedd délutáni Happy Hours vendége Klacsmann Péter, a kiállítás kurátora, a Magyar Kultúra Egyesület vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió