Megnyílt Antonio Banderas színháza Málagában

Written by on 2019. 11. 17

A Chorus Line (A tánckar)című legendás Broadway-musical bemutatásával nyitotta meg kapuit Antonio Banderas világhírű spanyol filmsztár színháza szülővárosában, Málagában pénteken.

Az előadás sajtóbemutatóján Banderas elmondta: húsz éve dédelgetett és halogatott álma vált valóra a teátrum létrehozásával. „Az utolsó lökés azután jött, hogy szívrohamot kaptam, és rájöttem, egyszer mind meghalunk” – idézte fel az újságíróknak a 2017 januárjában történteket, amely arra ösztönözte, hogy belevágjon a színházalapításba.

A tengerparti város központjában található, 840 férőhelyes Teatro del Soho Caixabank első előadásának próbái hónapok óta zajlanak, hosszú szereplőválogatás előzte meg őket. 1800 jelentkező közül választották ki azt a 29 spanyol művészt, aki Antonio Banderas-szal együtt lép színpadra. A darabot január végéig játsszák majd folyamatosan a tengerparti városban, az előadásokra kevesebb mint egy nap alatt adták el a 15 ezer belépőjegyet.

Banderas a musicalben a koreográfus-rendező Zach karakterét játssza, de Baayork Lee mellett egyben társrendezője is a musicalnek. A Chorus Line 1975-ös, New York-i bemutatója óta a Broadway egyik legikonikusabb zenés előadásává vált. A musical 9 Tony-díjat nyert 1976-ban.Az eredeti Broadway produkciót 6137 alkalommal játszották, ez volt a Broadway történelmének leghosszabb ideig “futó” előadása egészen 1997-ig, amikor a Macskák megelőzte. A Chorus Line-t 1976-ban a West Enden is bemutatták. A 60. Oscar-díjátadót a darab egyik dalával, az “I Hope I Get It” című szám variációjával nyitották meg.

Banderas társulata jövőre spanyolországi turnéra indul a musicallel, amelyet Bilbaóban, Barcelona és Madridban is bemutatnak. Ezen kívül tárgyalnak a spanyol nyelvű előadás New York-i bemutatásáról és egy amerikai turnéról is.

forrás: www.szinhaz.org/MTI

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió