Megvásárolható Al Capone 1928-as Cadillac sedanja

Written by on 2020. 02. 19

Szeretnél úgy közlekedni, mint minden idők legismertebb maffiafőnöke? Megteheted, de súlyos árat kell fizetni érte. Al Capone korábbi járműve, egy golyóálló 1928-as Cadillac ára 1 millió dollár, ami ma 310 millió forintot ér.

A járművet értékesítő Celebrity Cars szerint a hírhedt gengszter autója a legrégebb óta fennálló golyóálló autók egyike. 2,5 cm-es üveggel van felszerelve és közel 1400 kg-os páncéllal rendelkezik. A jármű 1787 km-t tett meg.

A Celebrity Cars szerint az egyik hátsó ablaka gyorsan levehető, “ezzel lehetővé téve utasai számára, hogy a leendő üldözőkre támadhassanak”. A többi ablakot is úgy tervezték, hogy azokat 1-2 centivel feljebb lehessen tolni addig, amíg alatta egy kör alakú kivágás nem jelenik meg, amely elég nagy ahhoz, hogy egy géppuska csöve kiférjen rajta.

A Cadillac története 1932 óta dokumentálva van és nyomon követhető a régi újságok és olyan számlák alapján, amelyek még régebbi tulajdonosokhoz kötődnek. Azt, hogy az autót eredetileg Ernest Capstran műhelyében páncélozták, fia, Richard Capstran mesélte el a Celebrity Cars-nak.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió