Melyik országokban beszélnek a legjobban angolul?

Written by on 2020. 01. 23

Az angol a világon a legszélesebb körben beszélt nyelv és az angolul beszélő emberek többsége második nyelvként beszéli a nyelvet. Ez felveti a kérdést: vajon melyik országokban beszélnek a legjobban angolul azok közül, akik nem anyanyelvként beszélik?

Az EF Education First kutatása választ ad a kérdésünkre. Az általuk kiadott tanulmány felsorolja és rangsorolja az összes ilyen országot az alapján, hogy milyen szinten beszélik az angolt.

Forrás: EF Education First

Forrás: EF Education First

 

Az észak-európai országok beszélnek a legfolyékonyabban angolul. Hollandia áll a lista első helyén, őt Svédország, Norvégia és Dánia követi. A lista végén a közel-keleti országok helyezkednek el, közéjük tartozik Irak, Kuvait, Omán és Szaúd-Arábia. Magyarország a térképen a 2. legsötétebb kékkel van kiszínezve, tehát mi is a listának az erősebbik feléhez tartozunk.

Azonban muszáj megjegyezni, hogy ezek az eredmények nem reprezentatívak és nem átfogóak. Az eredmény egy online teszten alapult, amit 2,3 millióan töltöttek ki 100 különböző országban. Ez alapvető problémákat vet fel például azt, hogy csak azok az internetkapcsolattal rendelkező emberek töltötték ki a tesztet, akik ráfordították idejüket és energiájukat.

Források: 1 2

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió