Mi a különbség a parfüm és az Eau de Toilette között?

Written by on 2020. 02. 05

Az Eau de Parfum, valamint a parfümként felcímkézett illatszerek és az Eau de Toilette között sokak szerint nincsen különbség. Mindegyik ugyanazt a funkciót szolgálja: hogy illatosabbak legyünk. Sokan nem tudják, hogy összetételben és árkategóriában is van egy kisebb különbség a két kategória között.

Az Eau de Toilette kisebb százalékban tartalmaz parfümolajokat keverékében, mint a parfümök. Nem lehet hibáztatni valakit, ha elsőre úgy gondolja, hogy ez alapján a parfümök jobbak, ám a parfümolaj-koncentráció különbség nem tesz egyes illatszereket jobbá vagy rosszabbá. Minden illatnak megvan a maga célja és mindegyik különféle körülményekhez illeszkedik.

A legtöbb folyékony illatszer parfümolaj-keverékből készül, melyet speciális alkoholban és egy kis vízben higítanak fel. A parfümolaj az összes olyan természetes és szintetikus összetevőt tartalmazza, amely meghatározza a parfüm illatát, míg a folyékony alkotóelemek segítik az illat levegőbe jutását. A víz és az alkohol szintén fontos szerepet játszanak a keverékben, mivel azok segítik az illatok összetartását.

Az Eau de Parfum és az egyszerűen parfümként felcímkézett illatszerek keverékei tartalmazzák a legtöbb parfümolajat, körülbelül 15-30%-ot. Az Eau de Toilette keverékei 5-15% parfümolajat tartalmaznak, ezzel valahol a spektrum közepén helyezkednek el. De melyik, mennyibe kerül?

Alapvetően az olyan parfümök, amelyek magasabb parfümolaj-koncentrációval rendelkeznek, többe kerülnek. Példaként a BVLGARI Eau de Parfum ára elérheti a 40,000Ft-ot is, míg a BVLGARI Eau de Toilette “csak” 30,000Ft-ba kerül.

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió