Mi, Magyarok a századelőn – októberre várható Sal Endre új könyve

Written by on 2020. 08. 24

Az Újságmúzeum Facebook-oldal szerkesztője és a tavaly karácsonyi könyvpiac egyik slágerének, a Mi, magyaroknak a szerzője, Sal Endre új könyvvel jelentkezik. Ezúttal a századelő Magyarországának izgalmas, elfeledett történeteit gyűjtötte csokorba, amelyek egyszerre egzotikusan távoliak és otthonosan ismerősek.

Rácsodálkozhatunk a száz évvel ezelőtti világ mára furcsának ható szokásaira, viseleteire, reakcióira, ugyanakkor láthatjuk, hogy az emberi lélek alapvető mozgatórugói, a szenvedély, a hűség, a hit és az ármány mennyire állandóak – boldogság utáni vágyunk és esendőségünk mit sem változott az évtizedek során. Csodálatos korabeli fotók és illusztrációk teszik teljessé a történeteket és hozzák még közelebb hozzánk nagyszüleink, dédszüleink hétköznapjait.

A századelős hangulatba a Jazzy Rádió hallgatói is belekóstolhattak már, hiszen minden hétfőn délután a Jazzy-n is feltűnik az Újságmúzeum, a szerző egy-egy izgalmas századelős történetet vitat meg Jazzkovács László műsorvezető társaságában.

A Mi, Magyarok a századelőn címet viselő, kemény táblás kötet várhatóan október közepén jelenik meg, de már előrendelhető a Libri Kiadó weboldalán.

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió