Mihez kezd a gazda, aki a földjén egy 24 millió forint értékű gyémántot talált?

Written by on 2020. 12. 10

Egy indiai gazda 14,98 karátos gyémántot talált bérelt földjén. A gazdát gazdaggá tevő tárgy a piszokban lapult meg: nem sokon múlott, hogy a gyémánt kidobott kavicsként végezze.

A 45 éves Lakhan Yadav a múlt hónapban kezdte el bérelni a földet Madhya Pradeshben alig több, mint 2 fontért, nem sokkal azelőtt, hogy megtalálta volna a gyémántot. A kis kődarab a gazda családjának életét egy csapásra megváltoztatta. Mint kiderült, a gyémánt értéke hatmillió rúpia (kb. 24 millió forint) volt.

Yadav a napokban hozzálátott meglepetés vagyonának elköltéséhez. Máris meglepte magát egy motorkerékpárral, amihez elmondása szerint az unokaöccsei ragaszkodtak. Továbbá a gazda két hektár földet és két bivalyt is vásárolt a pénzből. Úgy nyilatkozott, hogy a jövőben a pénz fennmaradó részét szeretné beruházásokra fordítani és mukára költeni.

“Nem fogok semmilyen nagy dologra költeni. Nem vagyok képzett ember, a pénzt lekötött betétbe helyezem, hogy biztosítsam négy gyerekem megfelelő oktatását. Remélem találok még egy gyémántot. Ha még néhány hónapig dolgozom a földön, lehet hogy megújítják a bérleti szerződésemet is” – mondta Yadav a Times of Indiának.

Az elmondottak alapján úgy tűnik, Yadav az elkövetkezendő időszakot gyémántkereséssel fogja tölteni. A tervét nem is lehet légből kapottnak nevezni, hiszen nem ő volt az egyetlen, aki kincsre lelt: nemrégiben négy férfi talált hasonlóan értékes gyémántokat a környéken. Ezt szem előtt tartva, elképzelhető, hogy az olcsó bérleti díj, amit Yadav eddig fizetett, meredeken emelkedni fog.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió