Mikor vesznek az emberek klímaberendezést?

Written by on 2021. 07. 07

Márkamonitor mai vendége Zuggo Balázs, a Daikin ügyvezetője.

A Daikin egy közel 100 éves japán cég, 1924 óta foglalkozik fűtés-hűtéssel, beszélgetésünk különösen aktuális most, amikor az aktuális hőhullám ismét elérte Magyarországot.
A műsorban megbeszéljük, hogyan alakult a klímapiac 2020-ban, és hogy mit tapasztal a szakember 2021-ben. Mikor vesznek az emberek klímaberendezést? Úgy tűnik, a magánemberek tavasszal nem számolnak azzal, hogy idővel megint nyár lesz, ellenben az építtetők, beruházók érdeklődése folyamatos. A klímaberendezés kapcsán rögtön a hűtésre gondolunk, pedig egy ilyen készülék sokkal többet tud.
Megbeszéljük azt is, milyen hatással volt a pandémia a Daikinra, voltak-e fennakadások az alkatrészellátásban, felmerültek-e logisztikai problémák. A Daikin ajánlata az ügyfélnek: elég egy telefonszám a készülékvásárláshoz és a telepítéshez.

A klímaberendezés ma már mindennapos, de nálunk nem volt mindig, 30 év alatt lett luxuscikkből mindennapi használati tárgy. Felhasználóként azt látjuk, hogy a fizetésekhez képest egyre olcsóbb, de mi változik benne műszaki szempontból: (Annyit elárulunk előre, hogy leginkább a hűtőközeg, ami se nem gáz, se nem folyadék, de akkor mi?)

Végül, de nem utolsó sorban beszélünk a Daikin Loop programjáról és más innovatív zöld kezdeményezéseiről.

Kezdés:19:00

Hely: 90.9 Jazzy rádió

Műsorvezető: Szakács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió