Milyen ruhában menjünk koncertre?

Written by on 2018. 03. 08

Ez a kérdés sokunkban felmerülhet egy-egy koncert előtt, hiszen szeretnénk az adott helyhez, zenei stílushoz a lehető legjobban felöltözni. A szabályok ma már messze nem olyan szigorúak és talán azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a jazz egy olyan művészeti forma, amelyben kevés korlátozás létezik.

Megváltozott az életritmusunk és az elmúlt 10-15 évben, lazultak az öltözködésre vonatkozó szabályok, ezért elsősorban a koncert helyszíne az, ami meghatározza, hogy mit illik, illetve érdemes viselnünk. Egy hangversenyterembe felvehetjük az elegánsabb ruháinkat, azonban ne úgy öltözzünk fel mintha a Fehér Házba mennénk, de az iskolai ünnepségekre emlékeztető fekete szoknya, fehér blúz is felejthető.

Akkor mégis mit?

Az első és legfontosabb szabály, hogy jól érezzük magunkat az adott ruhában. Választhatunk kifejezetten csinos szoknyákat, nadrágokat, térdig érő vagy hosszú ruhákat, amiket tökéletesen fel lehet dobni egy szép harisnyával, sállal, nagyobb ékszerrel.

Ha nincs időnk a koncert előtt hazamenni, akkor vigyük magunkkal a kiválasztott szettünket, így a munkahelyünkön lesz időnk átöltözni.

Férfiak hordhatnak elegáns nadrágot, zakóval. Vannak, akik kifejezetten szeretnek ehhez a viselethez egy feliratos pólót felvenni, de egy mutatós ing is kiváló választás. A csokornyakkendő pedig szexi! Érdemes figyelemmel kísérni Luca Rubinacci olasz divattervező instagram oldalát, mert kiváló ötleteket meríthetünk.

Klubba vagy lazább helyre megyünk?

Itt szinte végtelen a lehetőségek tárháza, hiszen nincsen speciális dress code. Mehetünk farmerben, sportcipőben, magassarkúban, laposban vagy éppen szövetruhában. A legfontosabb, hogy a stílus összhangban legyen önmagunkkal és a testalkatunkkal.

Ahogy a nők, úgy a férfiak is megengedhetik maguknak a lazább viseletet. Jöhetnek a színes pólók, farmerek, kockás ingek, bőrdzsekik és klassz pulóverek.

A tavasz úton van, szóval nézzük át a szekrényünket, és válasszuk ki a kedvenc a koncertre-járós darabjainkat.

Kép: Unsplash/Stephen Cook, Freepik, Unsplash/Zeny Rosalina


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió