Mindenki örül a rom körül!

Written by on 2022. 06. 09

Péntektől vasárnapig várja a látogatókat a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál a Zárdakertben

Zsámbék városa nevét a település ezernyi virágzó bodzabokráról kapta, a bodza latin ’Sambucus’ nevéből eredeztetik a festői település nevét. Bodzavirágzás idején összegyűlnek itt a kortárs zenei szcénát meghatározó alkotók a város inspiráló történelmi emlékei között a koraközépkori romtemplom vonzáskörzetében fekvő zöld sziget, a Zárdakert színpadán, és a közönséggel együtt megismételhetetlen pillanatok születnek.

Válogatott koncertek, az idei év toplistásai és délutáni gyerekkoncertek várják a résztvevőket. A vadregényes Zárdakertet esténként fényfestéssel teszik még különlegesebbé, gólyalábasosokkal és tűz-show-val.

A színpadon olyan zenekarok adnak egymásnak találkozót, mint a Blahalousiana, a Parno Graszt,  a Chalga, a Cimbaliband, Szeder, a Los Orangutanes, vagy Ferenczi György és rackái. Szombaton és vasárnap délután családi koncertek szórakoztatják a kisebbeket Paár Julcsival és Rutkai Borival.

Szarvas József színművész nyitott portája a Nyakas-hegyen várja az érdeklődőket a Kiskalász zenekar matinékoncertjével, könyvbemutatókkal és Berecz András meseestjével.

https://sambucus.hu/

https://www.facebook.com/sambucusfest/


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió