Mindennapi kétségeink

Written by on 2018. 03. 23

A Jazzy Hungaricumban Bihari Viktória népszerű íróval, bloggerrel beszélgettünk a félelmeinkről, kétségeinkről és az írás felszabadító erejéről.

A magány, a depresszió, a pánikbetegség, az írás és a közösségi média összefüggenek egymással. Miközben a közösségek felbomlottak, a technikai vívmányok és a digitalizáció robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Ma már a közösségi média alapítói is elismerik, hogy tudatosan alakították úgy ezeket a felületeket, hogy függőséget okozzanak. Így nem véletlen, hogy szinte minden ember valamennyire traumatizálódott az évek, évtizedek során.

A magányos embernek nagyon jókor jött ez a számítógép és utána a közösségi média. Rengeteg magányos embert, mint például én is- vagy még magányosabbakat meg tud valamennyire menteni az internetes világ, csakhogy az a baj, hogy ez nem a valóság. – mondja Bihari Viktória.

Ezt valahol legbelül szinte minden ember így érzi, hiszen egy baráti ölelést vagy a nagymama főztjét nincs olyan virtuális játék vagy szívecske, ami pótolni tudna.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Kép: Stocksnap.io/Anthony Tran


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió