Mini múzeum futóegereknek

Written by on 2020. 04. 09

Sokan sokféleképpen igyekeznek alkalmazkodni a jelenlegi egészségügyi helyzet okozta karanténhoz. Mindamellett, hogy ez egy nehéz, megterhelő időszak, láthatjuk, hogy vannak olyanok, akik kifejezetten kreatívan élik meg a korlátozottságot.
Számos zenészt az otthonmaradás sem akadályoz meg abban, hogy új dalokat alkosson, ahogy azt a hazai művészeknél – mint például a Budapest Jazz Orchestra esetében – is láthatjuk.

A karanténban töltött szabadidejükben az emberek sorozatokat nézhetnek, tevékenykedhetnek a ház körül, vagy akár miniatűr múzeumot alkothatnak házi kedvencüknek.

Egy londoni pár saját múzeumot hozott létre futóegereiknek. A kiállítótereket papírból és kartonból építették meg, a “falakra” pedig a leghíresebb műalkotásokat gondolták- és alkották újra.

Olyan festményekkel “ismertették” meg kedvenceiket, mint Da Vinci Mona Lisája, Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című festménye, vagy Munch A sikolya.

Az, hogy a futóegerek mennyire élvezték a műalkotásokat ugyan nem derül ki, de a pár kreatív munkával töltött ideje biztosan feldobta a napjukat.

 

Forrás és képek


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió