Mörcsfesztivál után Merchandising a zeneiparban

Written by on 2021. 12. 03

A ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért rendezte meg a novemberben  a MÖRCSFESZTIVÁL nevű online “pilot” eseményt, amely egy összehangolt akciókkal tarkított zenei kuponhétvége volt.

A MÖRCSFESZTIVÁL célja és jövőbeli célkitűzése kettős: a rajongók kedvezménnyel tudnak venni zenekari ruhadarabokat, ajándéktárgyakat, a zenészek pedig közvetlen bevételhez juthatnak.

A kezdeményezés kétségkívül sikeresnek bizonyult: több mint 70 előadó/webshop regisztrált a kampányra, ebből 56 mörcswebshop kínálata jelent meg a  a fairplayhungary.hu weboldalon. Az akció több mint 330 000 embert ért el, a TikTok-kampány pedig  több mint félmilliós videómegtekintéssel zárt!

A szövetség Merchandising a zeneiparban címmel egy zenészek számára készült, ingyenesen letölthető kiadványt is összerakott, amely nagy segítség lehet az előadók, zenekarok számára. Sokan ugyanis továbbra sincsenek tisztában azzal, hogy hogyan, milyen körülnények között és szabályok mentén lehet a zenéjüket „mörcsölni”.

Hogyan kerül egy dalszövegrészlet egy pólóra vagy bögrére? Mi mindent véd a jog? Dalcím, fotós/grafikus munkája, logó, hang, szignál, jelmondat, művésznév… Hogyan lehet ezzel pénzt keresni? Mit tegyek, ha engedély nélkül használják fel a művem? Ma a Happy Hoursben ezeket a kérdéseket is érintjük majd, vendégünk dr. Horváth Péter, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: proart.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió