Mr. Magic – unalom ellen?

Written by on 2020. 04. 06

Mi mással töltenék az idejüket egy zenetagozatos iskola diákjai, mint közös zenéléssel? Igaz, ez a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt, “otthonzenéléssel” volt csak kivitelezhető, de a végeredmény nem csak az iskola hallgatóit örvendeztette meg… 

A marylandi Sherwood Gimnázium is bezárta kapuit biztonsági okokból. A zenét tanuló diákokon – a közös zenélés hiányában – úrrá lett az elkeseredettség, míg nem, az iskola egyik tanára elő nem vette Grover Washington Jr. Mr. Magic című dalát.
Az amerikai szaxofonos szerzeményét “Quarantine Magic” címre átkeresztelve a Sherwood Gimnázium felsőbb tagozatos diákjai adják elő, ki-ki a saját otthonában.

“Bebizonyítottuk, hogy ez a vírus nem akadályozza meg az együttműködést, a zenét és a pozitív energiát.” – vélekedik a lelkes tanár, Alex Silverbook, akit már most buzdítanak, hogy még több tanulóval kiegészülve, készítsen hasonló videókat.

A Mr. Magic Gorver Washington Jr. 1974-ben megjelent, negyedik albumának címadó dala, amely meghozta számára a komolyabb sikereket.

Washington gyakran lépett fel más művészekkel, a nemrég elhunyt Bill Withers mellett is sokszor színpadra lépett, többek között a Just the Two of Us című dalban is közreműködött.

Itt épp az 1982-es Grammy-díjátadón szólt a dal.

 

 

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió