Munch: az ételmentő társadalmi vállalkozás

Written by on 2021. 03. 04

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Ezen változtat az Élelmiszerbank és a Munch. Az Élelmiszerbankot egyre többen ismerik, de mi is az a Munch?

A Munch-ot 2020-ban 4 fiatal, Zwecker Bence, Wettstein Albert, PerepelicA Kirill és Zsoldos Botond hozta létre, akik a modern technológia eszközét felhasználva harcolnak az ételpazarlás ellen. A Munch egy platform, amin keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A Munchcsal mindenki könnyedén tehet az ételpazarlás ellen, miközben jókat eszik – jó áron. A Munch elérhető a böngészőből és telefonos alkalmazás segítségével is.

A kezdeményezéshez a cég megalakulása óta már több mint 160 vendéglátóhely csatlakozott, és több mint 20.000-en töltötték le az alkalmazást. A Munch elnyerte az “Év Fenntartható Vállalkozása díjat”, valamint a Highlights of Hungary különdíját is. A vendéglátóhelyek által felkínált ételcsomagok egy része azonban, a kedvezményes ár ellenére is megmarad. Ezek az élelmiszerek kidobásra kerülnének, pedig sok nélkülöző számára pótolhatatlan segítséget is nyújthatnának. Ebben segít az Élelmiszerbank Egyesület, ami az országos partnerszervezeti hálózatának köszönhetően el tudja érni azokat a nélkülözőket, akik szívesen elmennek a megmaradt ételadagokért.

A Happy Hours mai vendége Wettstein Albert, a Munch társalapítója!

Részletek: forbes.hu

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió