MUSIQUE DE L’EUROPE FESZTIVÁL BUDAPESTEN

Written by on 2016. 02. 07

Szeptember 16-án visszatér Budapestre a Musique de l’Europe Festival Tour, amelynek keretei között fellép a nemzetközileg elismert hegedűs énekes és gitáros, Tcha Limberger.

„A Traditional European Music Clash” című estjük Kelet- és Nyugat-Európa zenei találkozása egy színpadon, egy műsorban. Az előadás egy zenei utazás a manouche, a flamenco, a balkán, magyar, román, nép és cigányzenén keresztül.

 

Tcha Limberger az egyik legelismertebb belga cigányzenész, gitáros, hegedűművész és énekes. A sokoldalú zenészhez valamennyi cigány- és népzenei stílus közel áll, amiket műfajok legnagyobb mestereitől tanult, így a tradicionális manouche swing, vagy a jazz mellett a magyar nép és cigányzene is repertoárja részét képezik. Közreműködésével a közönség felfedezheti az egymástól távolabb álló tradíciók közös pontjait a zenén keresztül.

 

A koncerten fellépnek: Tcha Limberger(B), Canarro, Csángálló, Bahorka, Taraf de Akácfa (swe,hu,usa,fr), La Kati Cuadro Flamenco, Kovács Zoltán trió. Az előadásról bővebben az esemény Facebook-oldalánolvashatnak.

 

 

Ízelítőül egy részlet La Kati Cuadro Flamenco előadásából, akivel szeptember 16-án élőben is találkozhatnak a MoM Kulturális Központban:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió