Business Class
Legutóbbi adás
2023. március 20, hétfő (240 perc)
Mire számít idén az agrárium? - Héjja Csaba szenior agrárelemző

Tavaly nagy aszály volt, a mezőgazdaság rosszul teljesített. Mi a mostani várakozás?

Vendégünk Héjja Csaba szenior agrárelemző Takarékbank Magyar Bankholding.

 

 

Új reggeli műsor indult a Jazzy-n!
A Business Class januártól köszönti a hallgatókat. 

Hat műsorvezetővel, Business Class néven indult új reggeli műsor a Jazzy rádióban. Az eddig megszokott gazdasági témák mellett informatív tudományos és kulturális tartalmak is helyet kapnak az adásokban. A Business Class csapat tagjai:

  • Balogh Petya – üzletember, angyalbefektető
  • Eke Angéla – Junior Prima díjas színművész, aktivista
  • László Csaba – volt pénzügyminiszter,címzetes egyetemi tanár
  • Kamasz Melinda - közgazdász, újságíró, a növekedés.hu gazdasági portál főszerkesztője
  • M. Szűcs Péter – újságíró, kommunikációs szakértő, szerkesztő
  • Trencséni Dávid – az MSB kiadó hírigazgatója

 

Mérvadó és ugyanakkor színes csapattal, közérthető, mindenkit érintő informatív témákkal indult januártól a Business Class, a Jazzy rádió új reggeli műsora. A hallgatókat ezentúl két műsorvezető köszönti minden hétköznap.

 

“A közgazdasági, pénzügyi szakmát már nagyon sokféleképpen próbáltam űzni. Voltam már klasszikus bürokrata, bankár, politikus, tanácsadó, egyetemi oktató – mindenhol a legmagasabb szintű szakmaiságra törekedve. A diákokkal szemben viszont gyorsan rájön az ember, hogy nem sokat ér az emelkedett, elvont szakszerűség, ha ezt nem sikerül a hallgatók nyelvére lefordítani. Számomra ez egy örök kihívás: érthetően megmaradni szakszerűnek. Ez a mottóm a műsorban is. Bízom benne, hogy meg tudok felelni a saját mércém szerint a hallgatóknak és persze magamnak” - mondta el László Csaba.

 

A Business Class műsorvezető gárdájának tagja rajtuk kívül Balogh Petya angyalbefektető, és Kamasz Melinda közgazdász,újságíró, a Növekedés.hu gazdasági portál főszerkesztője akik a műsor tematikáján túl nem csak a gazdasági tartalmak terepén szólalnak meg. 

 

"Mindig szerettem volna kipróbálni magam rádióban, ezért nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A social médiában is nagyon aktív vagyok, a tévés műfajt is kipróbálhattam már, így épp itt volt az ideje a rádiónak is! Örömmel osztok meg gondolatokat a szakmámról bármilyen platformon, de a saját terepemen kívül eső témák sem hoznak zavarba, hiszen mindenről van véleményem.  Azokon a napokon, amikor velem indul a reggel, biztosan szóba kerülnek majd a startupok és tech cégek, szeretném ezeket a témákat érthetővé tenni a műsoron keresztül" - mondta el Balogh Petya. 

 

A csapathoz csatlakozott Trencséni Dávid az MSB kiadó hírigazgatója is, valamint Eke Angéla Junior Prima díjas színművész és aktivista, aki a közéleti és kulturális témák mellett a fenntarthatóságra szeretne nagy hangsúlyt fektetni a műsorban. 

 

“Nagyon különleges és megtisztelő feladat és lehetőség, hogy a gondolataim, véleményem, és általam a generációm hangja is teret kaphat egy ilyen reggeli műsorban. A Jazzy rádió komoly értéket képvisel, fontos gazdasági információkat szolgáltat, miközben teret ad a női látásmódnak, a művészi értékeknek, a környezetvédelemnek, vagy éppen a gasztronómiának is. A reggeli műsor egy népszerű műfaj, amelyben tudnod kell, hogy mikor edukálj, mikor szórakoztass, vagy éppen a háttérbe vonulva, mikor legyél csupán a hallgató legjobb barátja. Ez a szerepkör nagyon közel áll ahhoz, amit a magánemberként és a színpadon is képviselek: az egyéni vélemény kifejezésének fontossága, alázattal és a szervilis csapatjátékossággal egyensúlyban.  Még mindig nehezen hiszem el, hogy egy ilyen nagyszerű rádióban az egyik reggeli hang lehetek” - nyilatkozta Eke Angéla. 

 

"Örülök, hogy csatlakozhattam a Jazzy csapatához, a Business Class célja, hogy informatív, érdekes, és amikor a téma engedi vidám is legyen. A hajnali kelést megszoktam már, de szeretni igazán sosem fogom. Nem lehetne, hogy a reggel délelőtt 10-kor induljon? Aki egyetért velem küldjön sms-t "Csatlakozom :)" szöveggel a 06-30-20-10-909-es számra mobilon, Viberen, WhatsApp-on." -  nyilatkozta M. Szűcs Péter.

 

“Az elmúlt években nagyon sok mérést végeztünk, amelyekben kifejezetten a Jazzy hallgatók elégedettségére és érdeklődési körére voltunk kíváncsiak. Az új reggeli műsor tematikáját kizárólag ezek alapján állítottuk össze, gondosan ügyelve arra, hogy a közkedvelt témák, például a tudomány, a gazdaság és a kultúra a lehető legjobb arányban, és a lehető leghitelesebb és legszínesebb műsorvezetői gárdájával jelenjenek meg a Business Classban” - mondta el Suri Imre, a Jazzy rádió ügyvezetője. 

 

A rádió idén decemberben 15 év után váltott nevet és arculatot, 90.9 Jazzy Rádió helyett egyszerűen Jazzy-ként mutatkozik be a hallgatóknak. Új logóval, modernebb és színesebb megjelenéssel frissültek a rádió online felületei, miközben a legfőbb hangzó arculati elemek is megújultak. A már hallható, új szignálparkot a neves producer és dalszerző, Zoohacker készítette, a station voice Peller Anna színésznő lett. 

Korábbi adások