Művészet vagy bűntett? Az ember, aki a New York-i szemetesládákból óriási virágvázákat varázsol

Written by on 2020. 03. 03

Lewis Miller, New Yorkban élő floral designer (virágokkal dolgozó tervező) nemes küldetése: érzelmet kölcsönözni a komor metropolisznak. A cél elérése érdekében virágokat használ, mellyel a város szürke, kissé ingerszegény részeit pillanatok alatt izgalmassá varázsolja.

Lassan 3,5 éve annak, hogy Lewis Miller, a Virágos Bandita megkezdte tevékenységét a városban. Az egész 2016 őszén kezdődött, amikor Miller és csapata gyönyörű virágokkal körbe rakta John Lennon Imagine emlékmozaikját. A turisták természetesen imádták a meglepetést, Miller pedig rájött, hogy ezt folytatva boldogságot és szeretetet adhat az embereknek.

Virágok ajándékozása a New York-iaknak egy olyan ötlet volt, aminek megvalósításán évek óta gondolkoztam”

– mondta egyik első interjújában a művész, aki fantáziájával és a virágokkal az emberek legfontosabb pillanatait örömtelivé és örökké tartóvá szeretné varázsolni.

 

Egyre több titokzatos virágdísz jelent meg a Virágos Bandita első sikeres akciója után. Miller fő célpontjai a járdák, a szemetes dobozok, a szobrok és a közterületek. Végül is, ki ne szeretné a virágokat egy olyan városban, amelyet a folyamatos rohanás, forgalom, dugó, dudaszó és robosztus épületek jellemeznek?

A művész mindegyik alkotással különböző érzelmeket szeretne közvetíteni. Az ‘Alíz Csodaországban‘ installáció célja például a romantikusság, a nőiesség és a szeszélyesség közlése volt, míg a szemeteskukák hatalmas virágvázákká alakításával egy sokkal élesebb kontrasztot szeretett volna bemutatni.

 

A csokrok mérete is különböző. A legnagyobbak több ezer virágból állnak – legfőképp rózsából, dáliából és orchideából. Miller kiemelte, hogy amikor csak tudnak, próbálnak olyan növényekből építkezni, amelyeket már egy korábbi rendezvény során felhasználtak, hogy a virágoknak egy második életet tudjanak adni.

 

További képek elérhetőek Lewis Miller instagram-oldalán, valamint weboldalán.

Források: 1 2


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió