Nagy érdeklődés mellett zajlik az FKF környezettudatossági szemléletformáló programja

Written by on 2022. 01. 05

A Budapesti Közművek idén is uzsonnásdobozzal ajándékozza meg a fővárosi általános iskolák első osztályos kisdiákjait. Az első napokban már közel hétezer doboz jutott el kis tulajdonosához mind a 23 kerületben. Az akció a novemberi Európai Hulladékcsökkentési Hét időszakában kezdődött, miközben folyamatosan érkeznek a további jelentkezők.

Az immár a Budapesti Közművek keretein belül önnállóan működő FKF 2013-ban indította el kezdeményezését. Évente kb. 250 intézmény regisztrált a programra és közel 12 ezer elsős tanuló kapta kézhez a kis ajándékot.

A program legfontosabb üzenete az, hogy az uzsonnásdoboz használatával jelentősen csökkenthető a hulladékok mennyisége. A szalvéta, a nejlonzacskó, a műanyag- és alumíniumfólia egy osztálynyi gyermek esetében ugyanis naponta tölti meg az osztályterem kukáját – ami éves szinten akár több száz kilogramm csomagolási hulladékot eredményez minden tanteremben!

A BKM a gyerekeken keresztül a szülők és pedagógusok figyelmét is fel kívánja hívni az ötlépcsős hulladékpiramis két legfelső szintjére: a megelőzés és az újrahasználat fontosságára. Az újrahasznosítható anyagból készült doboz fedelén megjelenik az újrahasználat piktogramja is, benne a szlogennel: „Használd újra és újra… Földünk megóvásáért!”

A doboz használata önmagában is az egyéni felelősségre, a tudatos hulladékkezelésre neveli a gyermekeket, ami összhangban áll a személyes szerepvállalás és a felelős részvétel gondolatával. A Happy Hours mai vendége Horváth László, az FKF PR szakreferense!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, kép: fkf.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió