Nagy érdeklődés mellett zajlott a 15. jubileumi Jazz Showcase a Müpában!

Written by on 2022. 02. 09

A háromnapos eseménysorozat délutánjain hat zenekar versengett a zsűri és a közönség szavazataiért.

Az esemény házigazdája Jazzkovács László volt, aki most rendhagyó módon „vendégként” lesz jelen a Happy Hours-ben, és elmeséli a három nap tapasztalatát; hogyan látja a hazai jazzélet jelenét és jövőjét, és persze a díjazottakról is szó esik majd!

Müpa szakmai díját a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a Reggie Jonas Jr. Trio kapta, a győztes formáció jutalma egy fellépési lehetőség az intézmény mostani évadában. A trió ezen felül a londoni 606 Club különdíját is bezsebelte, így a következő szezonban a patinás angol klub közönségnek is megmutathatják tehetségüket!

A különdíjat az online és a helyszínen leadott szavazatok alapján a Bangó Adrienne Quartet kapta, akik a szakmai díjas formációhoz hasonlóan egy fellépési lehetőséggel gazdagodnak a Müpa idei évadában. Szintén a Bangó Adrienne Quartet nyerte a Magyar Jazz Szövetség különdíját, így az együttes a Budapest Jazz Clubban, következő Magyar Jazz Ünnepen is színpadra léphet majd.

Zempléni Fesztivál különdíját – és a vele járó meghívást – a Tűzkő Salamon Quintet érdemelte ki. A Budapest Music Center és a Jazz Club DS, Dunaszerdahely különdíjainak birtokosa az Orbay Lilla Quintet, míg a Danyi Diána Quintet a Művészetek Völgye Fesztivál különdíjasaként a Harcsa Veronika Udvarban koncertezhet majd. De az Ocsovay Damján Trió sem távozik üres kézzel, ők a 10. Paloznaki Jazzpiknik különdíjával gazdagodtak, így a jubileumi fesztivál közönségének zenélhetnek augusztusban.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: mupa.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió