Nagy érdeklődés mellett zajlott február elején a 15. jubileumi Jazz Showcase

Written by on 2022. 02. 15

A háromnapos eseménysorozat délutánjain hat zenekar versengett a zsűri és a közönség szavazataiért.

Harcsa Veronika énekesnő, a showcase zsűrielnöke 2014 óta saját programhelyszínt vezet a Művészetek Völgyében. Mogyorósi Péter Ljubljanában fogja ma délután utolérni, hiszen este már ott koncertezik, de kicsit visszatekint velünk a budapesti eseményre, hogy értékelje a látottakat-hallottakat.

A Müpa szakmai díját a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a Reggie Jonas Jr. Trio kapta, a győztes formáció jutalma egy Müpás fellépési lehetőség! A trió ezen felül a londoni 606 Club különdíját is bezsebelte, így a következő szezonban a patinás angol klub közönségnek is megmutathatják tehetségüket.

A Jazz Showcase 2022 Közönségdíját és a Magyar Jazz Szövetség különdíját a Bangó Adrienne Quartet kapta. A Zempléni Fesztivál különdíját a Tűzkő Salamon Quintet érdemelte ki. A BMC és a Jazz Club DS, Dunaszerdahely különdíjainak birtokosa az Orbay Lilla Quintet lett.

De az Ocsovay Damján Trió sem távozik üres kézzel, ők a 10. Paloznaki Jazzpiknik különdíjával gazdagodtak, így a jubileumi fesztivál közönségének zenélhetnek augusztusban.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: mupa.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió