Nagy siker volt a hétvégi jótékonysági koncert!

Written by on 2022. 03. 08

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hozott létre, és egy jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést is elindított, amellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

Kép: zeneakademia.hu

Szombat este a Pozsonyi úti Református Egyházközség templomában tartották meg a hangversenyt, amelyet rendkívül gyorsan szerveztek meg, de így is csodás művészek álltak a nemes ügy mellé. Fellépett Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Kokas Dóra csellóművész és férje, az ukrán származású Maxim Rysanov nemzetközi hírű brácsaművész, akinek családja jelenleg is a háború sújtotta térségben, Kárpátalján él. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész, valamint a Magyar Rádió Gyermekkórusa Dinyés Soma vezetésével.  A rendezvény végén befejező áldást mondott Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

Bán Teodórával már sokszor beszélgettünk, hiszen ő a Margitszigeti Szabadtéri Színház vezetője is, most azonban nem ebbéli minőségében számol be a teltházas estről és a sikeres gyűjtésről. Az egyetem közkapcsolatok és kommunikációs főigazgatója tisztségét is betölti. Arról is beszél majd, hogy hogyan, milyen formában folytathatjuk a segítségnyújtást!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

Részletek: kre.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió