Németh Gábor Project a MOMKultban

Written by on 2018. 05. 20

Németh Gábor dobost nem kell bemutatni a magyar közönségnek. A számtalan zenekart, és zenei formációt megjárt művész 1973 óta folyamatosan a magyar, és külföldi zenei elitben dolgozik. Munkáit Európában, és az Egyesült Államokban is ismerik.

A Németh Gábor Project első nagylemeze 2003-ban készült Könnyű Lépések címmel, melynek zeneszerzője, hangszerelője, és producere is ő volt. Ugyanebben az évben a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével lemezbemutató koncertet tartott óriási sikerrel. A koncertet rögzítette a Magyar Televízió, melyet a későbbiek során többször is láthattunk az MTV különböző csatornáin. A Project második albuma 2005-ben készült el, melynek lemezbemutató koncertjén a Modern Art Orchestra működött közre.

A Project tagjai kiváló magyar, és külföldi élvonalbeli muzsikusok. Tony Lakatos szaxofon, Fekete Kovács Kornél trombita szárnykürt, Elek István szaxofon (a hattagú fúvósszekció vezetője) Lisztes László basszusgitár bőgő, ifj. Tornóczky Ferenc és Németh György gitár, Tálas Áron és Pink Edvárd billentyűs hangszerek, Németh Gábor dob.

Mindkét lemezükön a funk, a rock, a jazz,és a blues keveredik egy egységes zenei formába öntve.

Kivételes alkalom, hogy június 15-én hosszú idő után ismét láthatjuk, és hallhatjuk ezt a dinamikusan megszólaló, egyedi zenei élményt nyújtó zenekart.

Bővebb információ: http://momkult.hu/esemeny/nemeth-gabor-project/


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió