Nemzetközi jazz csillagok a CAFe Budapest-en

Written by on 2018. 09. 17

A CAFe Budapest emlékezetes pillanatokat ígér a jazz rajongóinak. A kortárs könnyűzenei- és jazzszcéna vezető előadóit október 5. és 21. között hallgathatjuk meg. Mutatjuk kiket!

Dean Brown

Az Egyesült Államokban élő gitáros, Dean Brown zenei stílusát a fúziós kifejezés jellemzi leginkább, hiszen játékában egyaránt fellelhetőek a rock, a latin és a funk stílusjegyei. Brown most öttagú formációjával turnézik világszerte, és velük érkezik Budapestre is, rögtön duplázva egyet a Budapest Jazz Club színpadán.

Marialy Pacheco

A kubai jazz-zongorista Marialy Pacheco temperamentumos játékát a kubai folk- és jazztradíciók alakítják; a Montreux-i Jazzfesztivál zongoraversenyének első női győztese október 19-én a Budapest Music Center közönségét készül elvarázsolni.

Flat Earth Society

Szinte nincs olyan zenei stílus, amelyből a 20 éve alapított Flat Earth Society ne merítene, legyen szó punkról, klasszikus modernről vagy experimentális avantgárdról. A felállásában big bandet idéző belga együttest az európai jazz egyik legprominensebb képviselőjeként tartják számon.

Transform Quintet

A hazai jazzélet egyik meghatározó együttese, a Transform Quintet 20. születésnapja alkalmából zenei anyagának legjavából válogat október 18-án a Budapest Jazz Clubban: a régi slágerek mellett korábban nem hallott dalokkal és meglepetés vendégekkel is készülnek.

BJC Big Band

A BJC Big Band a leghíresebb, eredeti big band hangszerelésű darabokat vette repertoárjára, és rendszerint Magyarországon nem, vagy csak ritkán játszott műveket szólaltat meg; Maynard Ferguson-emlékestjük a fesztivál ígérete szerint igazi csemege lesz.

A magyar jazzélet meghatározó generációit és a roma népzene csillagait egyesítő East Gipsy Band hét év után új lemezzel jelentkezik, amelyet október 8-án az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán mutatnak be, de a fesztiválon fellép a Rafael Mário Trió, a Nexus LineUp és Bögöthy Ádám triója is.

A Pesti Vigadóban az autentikus magyar népzene és a fúziós, kísérletező jazz ad egymásnak randevút Sebestyén Márta, Káel Norbert és a Jazzical Trio közös koncertjén.

Kép: Freepik


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió