Nemzetközi zenei alkotótábort rendeznek Budapesten

Written by on 2022. 10. 06

Ismét megrendezik Magyarország legnagyobb múltú nemzetközi könnyűzenei alkotótáborát, a Songbook Songwriting Camp-et.  Jövő keddtől szombatig Budapesten találkoznak és komponálnak közösen külföldi és hazai zeneszerzők, szövegírók, producerek.

 

A kezdeményezés célja, hogy a magyar és külföldi zeneszerzők, szövegírók és zenei producerek ideális körülmények között együtt alkothassanak, szakmai kapcsolataikat elmélyíthessék és inspiráló környezetben töltődjenek. A táborban mindösszesen 21 zeneipari szakember vehet részt, ők kedden költöznek be az eseménynek helyt adó budapesti Petneházy Club Hotelbe.

Ezt követően naponta változó, 3 fős csapatokban, előre meghatározott tematika szerint alkotnak, és minden este meghallgatják az aznap született dalokat.

2017-ben és 2018-ban összesen 52 dal született a táborban. Ebből Magyarországon és külföldön is több szerzemény sikereket ért el. Itt írta például Knoll Gabi Burai Krisztiánnal és  Stanislav Bendarjevsky-vel a Nobody To Die For című számot, ami megjárta a 2018-as A Dal döntőjét.

A tábor a Zeneszöveg.hu szervezésében, az NKA támogatásával, az Artisjus, a Fülesbagoly Alapítvány és a Hajógyár partnerségében jön létre.

 

A Happy Hours vendége:  Koczka Bori, a Songbook Songwriting Camp főszervezője

Adásban: 2022.10.06.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió