NEW STANDARDS – Jövő pénteken indul a 18. Budapest Design Week

Written by on 2021. 09. 29

18. alkalommal, október 8. és 17. között rendezi meg a Budapest Design Weeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács, melynek fő helyszíne idén a kulturális és művészeti eseményeknek egyaránt otthont adó Société Budapest rendezvényközpont lesz. A Budapest Design Week központi témája a New Standards: az események fókuszában a világjárvány utáni „new normal”, azaz „szép új világ” áll, melynek formálásában döntő szerepet kapnak a designerek.

Az eseménysorozat nyitókiállítása a központi témát körbejáró „New Standards” lesz a Société Budapestben, amely 30 fiatal, 30 év alatti tervező munkáját mutatja be. Ezek többsége terv vagy prototípus, és jól illusztrálják az új generáció felelős gondolkodásmódját a jövőnk tekintetében. A kiállításhoz kapcsolódó beszélgetéssorozat számos témát körbejár az autóipar jövőjétől kezdve a szabadidő eltöltésének megváltozásán át a kiterjesztett valóság kérdésköréig, mindegyiket a design vetületében vizsgálva. A Budapest Design Week nyitóestjén adják át a Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjat

A BDW alkalmából megjelenik az új Budapest Design Map is, a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, amelyben a budapestiek és a városba látogatók megtalálhatják a programsorozat helyszíneit, de a térkép segítségével akár egy változatos túrát is szervezhetnek maguknak a design jegyében.

A 2021-es Budapest Design Week azonban nem csak a fővárosra koncentrál, ugyanis a csatlakozó külsős helyszínek mintegy 150 különböző programot kínálnak Budapesten és országszerte a designtól, a kreatívipari vállalkozásfejlesztésen át, a divatig és belsőépítészetig számtalan témakört feldolgozva kerekasztal beszélgetéseken, kiállításokon, kézműves workshopokon és városi sétákon keresztül. Idén Szombathely, Sopron, Pécs és Debrecen is csatlakozik az eseménysorozathoz.

A Happy Hours mai vendége Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: budapestdesignweek.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió