Nyár, Paloznak, Jazzpiknik!

Written by on 2022. 08. 01

Csütörtökön  indul a Jazzpiknik. Három nap jazz, funk, pop és soul várja a zenerajongókat Paloznakon.

 A legendás jazz-duó, a Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja az eseményt,  őket a brit r&b és soul énekesnő, Emeli Sandé követi. Pénteken egy vérbeli díva, Lisa Stansfield érkezik a Nagyszínpadra, majd minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC’s pörgeti fel a piknikezők hangulatát. Szombaton a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

A különleges alkalomra a közel 30 magyar jazz formáció mellett valódi Boogie Wonderlanddel, gazdag zenei felhozatallal és számos meglepetéssel készülnek a szervezők.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon már 10. alkalommal kerül megrendezésre a Jazzpiknik. Első alkalommal még csak a tájház udvarán volt egy kis  dzsembori, ebből vált 3 napos, 4 színpados rendezvénnyé!

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemük előtt, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A  paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók.

A 500 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt élvezhetjük a koncerteket.

 

A Happy Hours vendége: Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapítója

Adásban: 2022. 08.01. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió