Nyáresti Jazz Express: frissítő koncertsorozatot indít a Vasúttörténeti Park

Written by on 2021. 07. 19

A Vasúttörténeti Park hagyományteremtő céllal indítja útjára koncertsorozatát, a Nyáresti Jazz Expresst, melynek keretén belül a három, egész estés koncertélményt piknik hangulattal körítve élhetik át az érdeklődők. A szabadtéri események palettáján idén először a jazz kedvelői a Park területén, egyedi miliőben vehetnek részt a műfaj nagyjainak előadásain.

A szabad ég alatt eltöltött esték népszerűsége a nyári hónapokban magától értetődő, azonban, ha ez kifinomult jazz zenével párosul, az élmény valóban egyedülálló. Ha a hangulathoz még egy sajátos helyszín elemei is hozzátesznek, akkor az élvezet tovább fokozható: a Vasúttörténeti Park családok által kedvelt látogatási úticélja most ezzel egészül ki, hiszen életre hívtak egy nyári jazz koncertsorozatot.

A Nyáresti Jazz Express három, egész estés jazz-élménnyel várja látogatóit jól ismert fellépőivel. Zséda és a Kvartett nyitja a sort, garantálva a minőségi zenei szórakozást, majd Myrtill és a SWINGUISTIQUE koncert biztosítják a vendégek ellazulását és az igazi nyári, esti kikapcsolódást. A múltszázad Franciaországának hangulatában merülhet el mindenki, aki a vidám manouche swing stílus mellé teszi le a voksát, Edith Piaf sanzonok és más francia és angol, valamint magyar nyelvű örökzöldek dallamait hallgatva.

A műfaj rajongóinak igazi csemegeként Fehér Adrienn Cserháti estje zárja a sort, a „Hamu és Gyémánt”. Ha a különleges helyszíni, és zenei élmény nem lenne elég, a Park gondoskodik a finom falatokról is: piknik kosarakkal, és válogatott, gasztronómiai ízélményekkel is készül. A dallamok mellé elfogyasztott krémek, olívabogyók, tapas-falatok és friss pékáruk méltó módon egészítik ki a kulturális élményt. A szabad ég alatt, plédeken ülve, finomságokkal felvértezve valódi kikapcsolódást nyújtanak a koncertek a rohanó hétköznapokból kiszakadni vágyó műkedvelőknek.

A Happy Hours mai vendége Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: vasuttortenetipark.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió