Október 1-3. között rendezik az Első Józsefvárosi Jazzfesztivált

Written by on 2021. 09. 26

Számtalan világhírű jazz-zenészünk született, élt, él Józsefvárosban, indult onnan a világhírnév felé, a jazz-zene segítségével egyben a magyar kultúrát is népszerűsítve. Egész zenészgenerációk nőttek, nevelődtek a kerületben, már-már toposz, hogy Józsefváros a cigányzenészek kerülete.

A hetvenes években Magyarországon is meginduló jazzélet egyre nagyobb helyet kapott a kerület kulturális életében, a nyolcvanas években megnyíltak az első jazzklubok. A különböző kultúrák, nemzetiségek, nyelvek és hagyományok keveredése nemcsak a 8. kerület, de egész Budapest, egész Magyarország, egész közép-európai életünk meghatározó eleme. Ez a színes kavalkád ad különös ízt, hangulatot mindennapjainknak és ünnepeinknek is. A jazz mindennek a jellegzetes, a különbségeket harmonikus eggyé olvasztó, de az egyéni ízeket megőrző, s – mint minden zene – közösséget teremtő kifejezési formája. Az együttlétre, a harmóniára, a közös élményre, a zene által a határtalanság megtapasztalására mind nagyobb szükségünk van.

Ezt a feloldódást szeretné helybe hozni a zene segítségével az önkormányzat, amikor 2021. október 1-3-án megrendezi az első Józsefvárosi Jazzfesztivált. A Rákóczi tér és a Csarnok mint emblematikus helyszín ad majd teret a háromnapos rendezvénynek. A jazz szinte valamennyi stílusa, a legismertebb, világhírű és a most induló formációk, szólók, duók, triók egyaránt szerepelnek a programban. A programokon a részvétel ingyenes.

A Jazzy Hungarikum vendége Egyed Erika rendezvényszervező!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László

Részletek: jozsefvaros.hu

Facebook esemény: facebook.com


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió