Olcsóbb Tesla autók, bezáró kereskedések és online-központú értékesítés

Written by on 2019. 03. 11

Elon Musk szerint a változás miatt akár 35 ezer dollár, azaz körülbelül 9,8 millió forint is lehet a Model 3-as Tesla.

A Tesla kiadás-csökkentés néven zárja be kereskedéseinek nagy részét, hogy csökkenteni tudják a Model 3 kezdő árát 35 ezer dollárra (~9,8 millió forint). A milliárdos Elon Musk, a cég vezérigazgatója úgy gondolja az online irányú elmozdulás szükséges a mostani 42. 900 dolláros (~12 millió forint) ár csökkentése céljából. Azt nyilatkozta:

Ez a módja annak, hogy olcsóbb legyen a fogyasztóknak és a gyártás is financiálisan fenntartható maradjon.

A bezáró kereskedések helyén információs központok vagy galériák maradnak. Musk még nem nyilatkozott az ügyben, hogy pontosan hány üzlet kerül bezárásra és hány dolgozót bocsájtanak el emiatt. Jelenleg 378 kereskedéssel rendelkezik a cég világszerte.

Az online értékesítés miatt a Tesla képes lesz átlagosan 6 százalékkal csökkenteni az autók árát, köztük a magasabb árkategóriájú Model S és Model X autókat is. Musk szerint ez volt a helyes döntés.

2019 van. Az emberek online akarnak vásárolni.

Azt még nem lehet tudni, hogy a leendő vásárlók milyen módon tudják majd kipróbálni vásárlás előtt az autókat, viszont az online vásárlás után 7 napon és 1000 mérföldön belül teljes visszafizetést ajánlanak annak, aki meggondolná magát vásárlás után. Musk szerint közel 500 ezer példányt lesznek képesek eladni a Model 3-ból az új, csökkentett árnak köszönhetően.

Képek: AP / David Zalubowski, Pexels

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió