Online borkóstolás a Happy Hours mai adásában

Written by on 2021. 04. 01

A ma délutáni Happy Hours-ben Jazzkovács László online borkóstolást tart a Csányi Pincészet vezérigazgatójával.

A Csányi Pincészetet a magyar borászat megmentője, a híres szőlész, Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. Villány leghosszabb pincerendszere húzódik a modern borászati üzem alatt, amelyben évente 2 millió bort palackoznak. A borvidék legnagyobb pincészeteként vannak területeik minden kiemelkedő minőséget adó dűlőben, terem gyümölcsük a legendás Kopár-dűlőben, az Ördögárok-, a Csillagvölgy- vagy a Jammertal-dűlőben is.

A Teleki-hagyományok és a borvidék tradíciói mellett fontos számukra az innováció, így a múlt értékei és az emberi tudás mellett a modern berendezéseket is a minőség szolgálatába állítják a műholdas szőlőfigyelő-rendszertől a számítógép-vezérelte telepítésig.
Villány kivételes adottságai páratlan vörösborokat eredményeznek, a mediterrán klímának köszönhetően itt biztonsággal beérnek a bordeaux-i fajták – a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot –, de jól érzi magát a kékfrankos is. Fehérboruk az ország legnépszerűbb fajtájából, olaszrizlingből, illetve hárslevelűből készül, melyhez immár csatlakozott a népszerű Irsai Olivér is.

A Happy Hours mai vendége Romsics László, a Csányi Pincészet vezérigazgatója. Romsics László a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem bor-üdítő szakán szerzett diplomát, a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben dolgozott különböző pozíciókban, majd a Törley Pezsgőpincészet és a György-Villa főborásza lett. Londonban a Wine and Spirit Education Trustnál szerzett újabb diplomát, és a világ számos bortermő vidékén gyűjtött szakmai tapasztalatot.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen

– mondja gyakran a szakember, akinek irányítása alatt teljes megújuláson megy keresztül a pincészet.

Kezdés: 17:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió