ORGANISM ALBUMPREMIER A 90.9 JAZZY-N!

Written by on 2016. 02. 03

A 2013-ban alakult Organism zenekar elkészítette első nagylemezét, amely augusztus 15-én jelenik meg több online felületen. A 90.9 Jazzy-n premier előtt hallgathatja meg az új dalokat egy héten keresztül!

 

A Hammond orgona hangjával repíti vissza a hallgatókat az időben egy fiatal, magyar jazz zenekar, az Organism. Első nagylemezük, a Praise The Notes dalaival úgy idézik meg a 1950-es, ’60-as évekbeli amerikai jazz és a ’60-as, ’70-es évek jazz-rock korszakát, hogy közben még a kortárs popzenerajongókat is maguk mellé tudják állítani.
Szerzeményeikben érződik néhány meghatározó orgonista (Jimmy Smith, Larry Young, Eddy Louiss, Larry Goldings, dr. Lonnie Smith) hatása, illetve a ’60-as, ’70-es évek jazz-rock korszakának kísérletei és szövegei (Pink Floyd, Jimi Hendrix Experience, Traffic, Brian Auger’s Oblivion Express). Az Organism világát a hangszerelés mellett a dalszövegek őszintesége teszi egyedivé. A zenekar tagjai: Bodoki Tünde – ének, Möntör Máté – gitár, Szabó Sipos Ágoston – dob, Vas Bence – Hammond orgona.
A Praise The Notes (Áldd meg a hangjegyeket!) fele részben instrumentális album, amelynek dalaiban a zenekar visszanyúlik az orgona-triók legmélyebb zenei hagyományaihoz, így a blues a legfőbb inspiráció zenében és szövegben egyaránt, de ezen keresztül érintik a gospel bizonyos területeit és a funky gyökereit is. A zenekar az orgonatrió megújításával kísérletezik, és kompozícióit a kortárs jazz érdekes hangzásaival, páratlan ritmusokkal és free elemekkel vegyíti. Az Organism mindezzel együtt fontosnak tartotta, hogy a közönség szempontjából viszonylag könnyen befogadható zenei anyag kerüljön a Praise The Notes című korongra, de egyedi, érdekes, esetleg szokatlan vagy új megoldásokat hallhassanak.

 

Hallgasson bele a Praise The Notes albumba:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió