Örülhetnek a plakátok szerelmesei: jön a Falra fel! 6.0

Written by on 2021. 11. 17

Vadonatúj helyszínen, az R51 Atelier Budapestben – valamint online – várja a magyar plakátok szerelmeseit a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös árverése, a Falra fel! 6.0 csütörtökön.

Volt idő, amikor mindenki teleragasztotta a falakat személyes kedvenceivel: zenekarok, autók vagy éppen lengén öltözött nők köszöntek ránk kollégiumi szobák, öltözőszekrények, műhelyek és edzőtermek falairól. A gyűjtőszenvedély ugyan sokaknál elmúlt, azonban vannak, akik máig szívesen őrzik a múlt egy-egy darabját, ráadásul egy jól megtervezett, szépen megrajzolt, bekeretezett plakát valóban feldobja a környezetét.

A szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy az eladásra kínált tételek között a boxmeccstől az eucharisztikus világkongresszuson és rockkoncerten át a klasszikus moziig minden megtalálható legyen; az már csak rajtunk áll, hogy a Rubik kockát, Papp Lacit vagy Chaplint választjuk-e.

Ezúttal is bárki licitálhat a világszínvonalon alkotó, múlt századi magyar grafikusok remekeire, aki szívesen díszítené egyedi grafikai munkákkal otthona vagy irodája falát.

Az egykori Tungsram-házban a 150-nél is több tételből álló anyagban ezúttal is filmes, zenei, kiállítási, propaganda- és reklámplakátok, hirdetmények, valamint falragaszok kerülnek kalapács alá. Ábrázoljon bármit is, a plakát minden esetben egy darab történelem, amit jó érzés nézni, birtokolni.

A Happy Hours mai vendége Badits Marcell szervező, gyűjtő!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió