Oscar: A legjobb közönségfilmek

Written by on 2018. 03. 05

Ma hajnalra virradóra kihirdették az idei az Oscar-gála díjnyertes filmjeit. Sajnos Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nem nyert, de nézzük meg az IMDb szavazás alapján, hogy a közönségnek mely filmek tetszettek a legjobban.

Az IMDb a legismertebb és legnagyobb méretű filmes internetes adatbázis, ahol szavazatunkkal értékelhetjük a filmeket, filmsorozatokat és egyéb televíziós műsorokat. A filmek az Oscar-díjas kategóriák szerint lettek kiválasztva és górcső alá vetettük, hogy mennyire egyezik meg az Akadémia és a közönség ízlése.

Coco IMDb: 8,5

A pillanat, amikor a közönség és az Amerikai Filmakadémia véleménye tökéletesen megegyezik. A Coco című animációs filmet, nem lehet nem szeretni. Elragadó a látványvilága és a mondanivalója is. A film a mexikói halottak napján játszódik és a szórakozás mellett tökéletes alkalmat teremt arra, hogy a számunkra közelálló emberek elvesztéséről beszélgessünk. Érzékeny téma, tele humorral, zenével és művészek által megformált karakterekkel.

Három óriásplakát Ebbing határában IMDb: 8,3

Az Akadémia szerint a legjobb film a Víz értintése lett, azonban az IMDb számok azt mutatják, hogy a közönségnek az Három óriásplakát Ebbing határában tetszett a legjobban. Lehet rajta sírni, nevetni, hiszen az élet kiszámíthatatlan és a gyűlölet által nem feltétlenül érjük el a célunkat. Kiváló történet, remek alakításokkal. Igazi Oscar-film.

Döntetlen: Visages villages, Icarus IMDb: 8,0

A díjat az Icarus nyerte, de a közönségnek éppen annyira tetszik a „Visage villages” is. A francia dokumentumfilm Agnes Varda rendező és J. R. fényképész kirándulásának videós naplója, melyben a hétköznapi emberek kisebb-nagyobb csodáit mutatják be könnyed francia humorral, laza eleganciával. Elragadó film és Agnes Varda, a maga 89 évével, a legidősebb Oscar-jelölt címet is kiérdemelte.

A könnyedség mellett, az orosz doppingügyekkel foglalkozó díjnyertes Ikarus című film is elnyerte a nézők szeretetét. Nem véletlen hiszen, a film lebilincselő és a története önmagában megérne egy külön írást. Tette, ezt mindannak ellenére, hogy néhányan már szinte biztos, hogy más szájízzel fogják nézni a jövőbeli olimpiákat. A főszereplő önmagán próbálta ki a doppingszereket és országúti kerékpárosként versenyeken is indult. A doppingteszt ennek ellenére negatív és a történet itt még korántsem ér véget…

L’insulte IMDb: 7,9

Bár az aranyszobrot az Egy fantasztikus nő nyerte, amelyben egy transzszexuális nő küzdelmeit láthatjuk, a közönség messze a Sértés című libanoni filmet szerette a legjobban. A hollywoodi fordulatokkal rendelkező filmben mégis 1 óra 52 perc erejéig átélhetjük egy sértett libanoni és egy kisebbségben levő palesztin történetét. Beleláthatunk egy olyan feszültséggel teli ország történelmébe, életébe, ahol nincs olyan ember, akinek ne fájna valami a múlttal, jelennel kapcsolatban, azonban az előrelépést, csakis a megbocsátás jelentheti. Még akkor is, ha nagyon fáj.

 

Fotó: Freepik


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió