Osztrák-magyar kulturális párbeszéd és Jazzlabirintus

Written by on 2022. 09. 12

Dés András kurátori hétvégéje a Magyar Zene Házában

“A jazz műfaja a nyitottságra épít és olyan, mint a szivacs: minden szembejövő hatást magáévá tesz. Ennek ellenére a bécsi és a budapesti jazzélet között a mai napig nem jött létre valódi párbeszéd, ami a két város elképesztően erős és karakteres jazzvilágát ismerve komoly mulasztás.” Dés András ezt az elmaradást szeretné pótolni kurátori hétvégéjének első estéjén, ahol az osztrák és a magyar jazzélet középgenerációjának kiemelkedő zenészei játszanak együtt három kifejezetten erre az estére felálló formációban!

Szombaton az Osztrák-magyar kijazzelésen színpadra áll Harcsa Veronika, Ávéd János, Bacsó Kristóf, Lukács Miklós és Fenyvesi Márton, akik együtt játszanak majd Vinicius Ciccone Cajado (bőgő), Lukas Koenig (dob), Clemens Sainitzer (cselló), David Six (zongora), Beate Wiesinger (bőgő), Herbert Pirker (dob) osztrák művészekkel.

Vasárnap Manu Domergue énekes és a hétvége kurátora, Dés András ütőhangszeres egy korábbi párizsi projektjük nyomán teremt Jazzlabirintust a Magyar Zene Házából bemutatva az improvizatív zene erejét az előző esti koncert bécsi és budapesti résztvevőinek közreműködésével.

 

Happy Hours vendége: Dés András ütőhangszeres művész

Adásban: 2022.09.12.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió