Osztrák-nappal és Király-nappal vár minket az Eötvös 10!

Written by on 2022. 06. 30

Terézváros folyamatosan újul és szépül, és benne a kultúra is állandó mozgásban van. Az Eötvös10 ennek a megújulásnak az egyik motorja már hosszú évek óta. Erre a nyári szezonra is rengeteg érdekes és értékes programmal készülnek.

Szombaton a Nemzetek Fesztiválja keretein belül Ausztria mutatkozik be. Az  Igazi Ausztria címmel szabadtéri kiállítást láthatunk: a  Hunyadi téri piac felőli kerítést két hétig osztrák tájképek, természet- és épületfotók díszítik.

Délután Hargitay Ákos Bécsben élő táncos  interaktiv, játékos tánc-parkour perfomansza lesz a nézők bevonásával, majd jön a  Fúriák című  táncperformansz a Linzben képzett Petrány Eszter és Heim Bogi  előadásában. Este Ripoff Rakolnikov koncert lesz, az eredeti nevén Ludwig Knoglinger osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli” magyar blues zenész szólóban mutatja be a közönségnek, hogy milyen a tág értelemben vett, fekete gyökerű, közép-európai blues, Bob Dylan és Tom Waits szellemében, osztrák-magyar módra. A Hunyadi téri kertmoziban pedig az Egon Schiele: A halál és a lányka című filmet láthatjuk.

Jövő csütörtökön pedig jön a Király-nap, a legpestibb utca legkirályabb napja!

Terézvárost és Erzsébetvárost a Király utca köti össze. Közel két kilométer hangulatos, nyüzsgő és pezsgő élet. Idén első alkalommal rendezi meg a Király-napot a VI. és a VII. kerület.  Az esemény helyszíne a Király utca Rumbach Sebestyén és Asbóth utca közötti szakasza, valamint az Anker köz lesz. Gyerekkoncertekkel, programokkal, a Night Express utcabáli muzsikájával, játékokkal és kirakodóvásárral várják a kilátogatókat, este Csepregi Éva és a Kaukázus is koncertezik majd.

 

A Happy Hours vendége: Gálvölgyi Dorka, az Eötvös 10 Művelődési Ház vezetője

Adásban: 2022. 06.30. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió