Öt csomagolási tipp párok részére

Written by on 2018. 11. 06

Még a rutinos utazók számára is okozhat némi stresszt egy utazás, de párok esetében még több probléma jelentkezhet a csomagolást illetően. A piros cipő nem maradhat itthon, kell mindkét pulóver, a dzseki, a kényelmesebb papucs a kedvenc parfümünk és persze az objektíves fényképezőgép is. Végül az utazás előtt néhány órával tanácstalanul ülünk a bőröndünk tetején abban a reményben, hogy úgy talán be tudjuk zárni. Közben összeszólalkozunk a kedvesünkkel és szinte már a pokolba kívánjuk az egész utat. Megelőzőséfképpen adunk öt tippet a nyugodt utazás érdekében. Érdemes megfogadni őket!

Az első és legfontosabb kérdés, hogy hova és mennyi időre utazunk. Egy nap, kettő vagy egy egész hét? Európa az úti cél vagy netán távolabbi országba készülődünk? Szeretjük a hátizsákokat vagy inkább görgetnénk a bőröndjeinket. Szállodába vagy apartmanba megyünk? Ezeket a kérdéseket először tisztázzuk magunkban és ennek megfelelően kezdjünk neki a lista írásnak. Igen, érdemes egy listát írni arról, hogy mit szeretnénk magunkkal vinni, így már akár akkor láthatjuk, hogy felírtunk magunknak sok-sok felesleges dolgot. És, ami a legfontosabb egy utazás során nem arra fogunk emlékezni, hogy milyen felső volt rajtunk, hanem maga az élményre! 

A marionett bábu effektus

Általánosságban elmondható, hogy a nők több ruhát szeretnének magukkal vinni, mint a férfiak. Nincs semmi probléma: szerezzünk be egy nagy poggyászt és azokba különítsük el a holmijainkat kisebb puha csomagokba. Ha különböző színeket választunk, akkor még könnyebb lesz az elkülönítés. Mutatunk egy ezzel kapcsolatos honlapot, hogy ihletet meríthessünk. ITT lehet nézelődni. Hátizsákok esetében olyat válasszunk, ami bővíthető, van hevedere és rendelkezik kerekkel is. Bizonyos terepeken jól fog esni gurítani.

Dobd az ágyra és szelektálj!

Kérjük meg a kedvesünket, hogy dobálja az ágyra a ruháit, és ezt mi magunk is tegyük meg. Amellett, hogy jó szórakozás viszonylag rövid idő alatt el tudjuk dönteni, hogy mi az, ami velünk jöhet és mi az, ami nem. Azt az örök érvényű igazságot pedig ne felejtsük el, hogy mindig (szinte mindig) vásárolunk magunknak valami holmit, ezért nyugodtan vihetünk egy szettel kevesebbet is.

Hogyan hajtogasd?

Sokkal kevesebb helyet foglalnak a ruháink, ha összegörgetjük őket, mint ahogyan a törölközőket szokás. Használjuk ki a cipőben lévő helyet is. Oda is befér néhány apróság. A bőrönd legfelső részére tegyük az érzékenyebb darabokat, így azokat nem is kell összegyűrnünk. Minden kozmetikai terméket öntsünk át kisebb kiszerelésbe vagy a célországban vásároljunk tusfürdőt, sampont (ha nem speciális termékeket használunk). Ékszereket tehetünk például kontaktlencse tárolóba, a magazinokat felejtsük el, arra ott van az okostelefon vagy a tablet.

Pro tipp: egy új illattal mindig felidézhetjük a kirándulásaink emlékét!

Varázsceruza

Ne vigyünk magunkkal több holmit csak azért, mert attól tartunk, hogy bepiszkolódik. Komoly baj esetén minden nagyvárosban találunk önkiszolgáló mosodákat, de a kisebb foltokat egy golyóstoll méretű stick-el is el tudjuk tüntetni. Az amazon oldalán van választék bőven.

Technikai eszközök

Nem kell magunkkal vinnünk az összes töltőt, kábelt. Elég egy profi powerbank erre az esetre. Fényképezőt csak abban az esetben vigyünk magunkkal, ha valóban profik vagyunk. Nem fogunk tudni olyan képeket csinálni a Colosseum-ról, mint, amit a magazinokban látunk. A többihez tökéletesen elég a telefonunk.

  • utazás előtt mindig állítsuk be a Find My Phone funkciót (veszteség, lopás estére)
  • ahogy utasbiztosítást is kötünk, úgy érdemes ezt a telefonunkkal is megtenni, sok bosszúságtól kímélhetjük magunkat
  • legyen bekapcsolva a biztonsági másolat készítése, illetve mentsük el felhőbe a fényképeinket

Végezetül mindenki állítsa be a telefonján a vész esetén értesítendők listáját, azaz ICE – In Case of Emergency rokonokat, barátokat.

Mentősök sokszor még mind a mai napig tapasztálják, ha ne adja isten baj érne minket, akkor nem tudják értesíteni a hozzátartozókat, mert a telefon kóddal, új lenyomattal le van védve. Csupán annyit kell tennünk, hogy hozzárendeljük a megfelelő telefonszámokat az ICE1, ICE2, ICE3-hoz.

Kép: Unsplash/David Calderón, Pexels/Dumitru Culiuc, stocksnap.io/Ylanite Koppens

Ribáry Manuéla


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió