Öt év után új szerzői nagylemezzel jelentkezik Csemer Boglárka “Boggie”

Written by on 2022. 10. 12

A legújabb “Fragilité” című lemez anyagát október 27-én mutatja be először Budapesten a Magyar Zene Házában!

Zenekarával egy izgalmas zenei utazásra invitálják a hallgatóságot a pop, klasszikus zene, francia sanzon és a jazz világának fúziójába.

Boggie koncertjein olyan bensőséges élményt tud varázsolni, mely minden egyes alkalommal bőrig hatol és hosszú időre bennünk marad. Ezen a különlegesen helyszínen sem lesz másképp.

Ez sorban a negyedik szerzői lemez, melyen Boggie dallamvilága, stílusa tovább csiszolódott. A Boggie-tól megszokott módon az új albumot nyelvi sokszínűség is jellemzi, így magyar, angol és francia nyelvű szerzemények is születtek.

A lemezre írt dalszöveget a magyar író világ kiemelkedő alakja, Grecsó Krisztián is, akivel egy közös duett is szerepet kapott a lemezen, “Messziről jött ember” címen. Az Aurevoir zenekar frontembere, Agócs Márton is mikrofont ragadott és duettet énekel Boggie lemezén.

Az énekesnő együttműködött Kemény Zsófi költőnővel, az angol dalszövegeket pedig Bori Sári Helene jegyzi, aki Boggie eurovíziós békehimnuszának, a “Wars for Nothing” – nak is a dalszövegírója.

A dalok elgondolkodtatóak, tükröt tartanak nem csak szerzőjük, hanem a hallgatók elé is. A dalok, a lemez központi témája Boggie-tól szokatlan módon a szerelem, kísértés, párkapcsolati szituációk, de helyet kapott a lemezen egy gyász dal és édesanyával való kapcsolatának feldolgozása is.

 

A Happy Hours vendége: Csemer Boglárka “Boggie” énekesnő

Adásban: 2022.10.12.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió