Paczolay Béla három remek darabot is rendez a Belvárosi Színházban és a Jurányiban

Written by on 2022. 11. 07

Az Orlai Produkció égisze alatt a hétvégén mutatták be a Tok-tok, avagy hogyan pattog a kocka? című előadást, amelyet legközelebb két hét múlva pénteken játszanak a Belvárosiban. A falrengető vígjáték már a nemzetközi színpadokon és filmen is egyaránt nagy sikert aratott. Vegyünk egy csapatnyi ismeretlen embert, tegyük őket egy szobába – esetünkben egy világhírű pszichiáter előszobájába –, és csukjuk rájuk az ajtót. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje!

Ugyanitt látható szerdán a Bocs, félrement! Az off-Broadway komédia valós történet, valós emailekből: egy nagy lebukás szimfóniája, emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva. Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket – aztán egy napon kap egy saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

A Jurányiban pedig jövő csütörtökön újra jön az Egyasszony című egyszemélyes darab, Tenki Réka előadásában. „Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás.

 

A Happy Hours vendége: Paczolay Béla rendező 

Adásban: 2022.11.07.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió