PANNONHALMI SZENT MÁRTON JAZZFESZTIVÁL

Written by on 2016. 01. 04

1700 éve született Szent Márton, aki 1020 esztendeje a Pannonhalmi Főapátság védőszentje is. A 2016-ra meghirdetett Szent Márton-év keretében a monostor számos közösségi és kulturális programot szervez, amelynek része a július 1. és 3. között megrendezésre kerülő Pannonhalmi Szent Márton Jazzfesztivál. Az egyszeri jelleggel megrendezett fesztiválon a jazzkoncertek mellett gasztronómiai és egyéb kulturális kísérőprogramok várják a látogatókat.

 

A fesztivál zenei kínálatának összeállításakor a szervezők fontosnak tartották, hogy nemzetközi és hazai fellépők egyaránt összehozzák a közönséget a jazz nyelvén keresztül, csakúgy, ahogy Szent Márton szerzetespüspök tisztelete összeköti Szent Márton hegyét egész Európával. A műsor érdekessége, hogy a határainkon kívülről érkező exkluzív projektek Magyarországon először és/vagy kizárólagosan a Szent Márton Jazzfesztivál színpadán mutatkoznak be.

 

A többnapos rendezvényen gasztrokulturális élményekre is lehet számítani, hiszen a fesztivál időpontjára esik a pannonhalmi levendulaültetvények virágzása is. A levendulacsokor-kötés, az aromakeverék-készítés vagy a kertészeti tanácsadás csak néhány azokból a kézműves foglalkozásokból, amelyeken részt vehetnek a látogatók.
Július 3-án első alkalommal, de hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a Pannonhalmi Levendula SWEET édességnap, amelynek keretében a macaronok, kekszek, torták, sütemény-nyalókák, fagylaltok, illetve egyéb klasszikus és újszerű édességek közös nevezője a levendula lesz.

 

Bővebben a programról, illetve a jegyvásárlásról ide kattintva tájékozódhatnak.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió