Péntek este az Elisabeth a Margitszigeten!

Written by on 2022. 07. 18

Az  Margitszigeti Színház és a Kecskeméti Katona József Színház közös bemutatójára várják a közönséget.

A nagyszabású musicalt az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon; 1992 óta hódít töretlen sikerrel.  A  zenét a magyar származású Lévay Szilveszter szerezte, az eredeti szöveget Michael Kunze, írta, a fordítás pedig Müller Péter Sziámi munkáját dicséri.

 

A fiatal Sisi szabadságvágya kielégíthetetlen. Egy bálon anyja hírül adja, hogy idősebb lányát Ferenc Józsefhez szánják. A bejelentést Elisabeth szerencsétlen balesete szakítja meg. Az ájult lány és a Halál találkozása megváltoztatja mindkettőjük sorsát. A túlvilági lény képtelen arra, hogy magával vigye, de örökre eljegyzi magát a lánnyal. Az ifjú Ferenc József menthetetlenül beleszeret a zabolátlan Sisibe, és anyja tiltása ellenére nőül veszi. Az asszony viszontagságokkal teli életében a boldogság ritkán látott vendég; magányát csak egyetlen barát enyhíti, akire mindig számíthat: a Halál, akit imádott fiának koporsója mellett arra kér, végre ragadja el életét, de hiába. Végül a gyilkos fegyver egy olasz anarchista kezébe kerül, hogy Elisabeth megnyugvásra lelhessen vágyott kedvese karjaiban.

A darabban ketten is megjelenítik Elisabethet. Polyák Lilla  mellett a fiatal Sisit az igen tehetséges – és szintén fiatal – Bori Réka játssza. Arról is mesél majd, hogy milyen kihívást jelent egyazon darabon belül  ugyanazt a karaktert két művésznek is színpadra vinni!

Az izgalmas történet mellett a gyönyörű dalok és az egyedülálló látványvilág is ámulatba ejti majd a közönséget!

 

A Happy Hours vendége:  Bori Réka színésznő

Adásban: 2022. 07.18. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió