Pénteken indul az Első Józsefvárosi Jazz Fesztivál!

Written by on 2021. 09. 27

Számtalan világhírű jazz-zenészünk született, élt, él Józsefvárosban, indult innen a világhírnév felé, a jazz-zene segítségével egyben a magyar kultúrát is népszerűsítve.

A hetvenes években Magyarországon is meginduló jazzélet egyre nagyobb helyet kapott a kerület kulturális életében, a nyolcvanas években megnyíltak az első jazzklubok. A különböző kultúrák, nemzetiségek, nyelvek és hagyományok keveredése nemcsak a 8. kerület, de egész Budapest, egész Magyarország, egész közép-európai életünk meghatározó eleme.

A jazz mindennek a jellegzetes, a különbségeket harmonikus eggyé olvasztó, de az egyéni ízeket megőrző, s – mint minden zene – közösséget teremtő kifejezési formája. Ezt a feloldódást szeretné helybe hozni a zene segítségével a Józsefvárosi Jazzfesztivál.

A Rákóczi tér és a Csarnok mint emblematikus helyszín ad majd teret a háromnapos rendezvénynek. A jazz szinte valamennyi stílusa, a legismertebb, világhírű és a most induló formációk, szólók, duók, triók egyaránt szerepelnek a programban. A programokon a részvétel ingyenes. A programot festmény-és fotókiállítások is kiegészítik!

A Happy Hours mai vendége Egyed Erika rendezvényszervező!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: jozsefvaros.hu

Facebook esemény: facebook.com


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió