Petőfi verseket ad elő Ferenczi György és a Rackajam a Fiumei úti sírkertben

Written by on 2022. 09. 16

Ferenczi György és a Rackajam Petőfi-albuma csendül fel a Fiumei úti sírkertben a Kulturális Örökség Napjai keretében szombaton. A Nemzeti Örökség Intézete a korábbi évekhez hasonlóan tematikus sétákkal, kisbuszos túrákkal és a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódó koncerttel készül a jeles nap alkalmából.

A séták már délután kettőkor elindulnak.  A  Halhatatlan művészet – Szobrászok és szobrok című sétán megismerhetők a legjelentősebb alkotások és alkotóik élete, a Thália bűvöletében című sétán a művészparcellák és a mauzóleumok is bejárhatók lesznek.  Az Ami bennem lélek című sétán legjelentősebb íróink, költőink síremlékeit keresik fel a jelentkezők.

14 órától 17 óráig óránként kisbuszos túra is indul, amelynek különlegessége, hogy a sírkert teljes, közel 60 hektáros területe megismerhető általa.

Délután hatkor Ferenczi György és a Rackajam Petőfi albuma is felcsendül. A Nemzeti Örökség Intézete több programmal is kapcsolódott a Petőfi-bicentenáriumhoz, ezek sorába illeszkedik ez a koncert is. Az első zeneszám a Petőfi család síremlékénél hangzik majd el, a koncert ezután az árkádsoroknál folytatódik.

 

A Happy Hours-ban: Móczár Gábor főigazgató, Nemzeti Örökség Intézete

Adásban: 2022.09.16.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió