Pokorny Lia & Sárik Péter – Presszó

Written by on 2020. 11. 05

Az eddigi Presszó beszélgetések egy helyen! A Presszó három hete nyitotta meg kapuit a 90.9 Jazzy-n. Eddig Szemere Katalinnak három vendége volt, Pokorny Lia, Sárik Péter és Nádasdy Ádám.

Szerda esténként 8 órakor hallható a Presszó, október 21-étől a 90.9 Jazzy-n is. Ebben a műsorban érdekes emberek adják egymásnak a kilincset egy közvetlen beszélgetésre. A Presszó baristája Szemere Katalin.

A Presszó első vendége Pokorny Lia színésznő volt, a Centrál Színház tagja, akit arról kérdeztünk, hogyan reagált arra, amikor egyik előadása közben egy kismamának elfolyt a magzatvize, mit formált rajta az az amorf orr, amelyet a Társas játék című tévésorozat kedvéért ragasztottak a sajátjára, valamint szakmailag mit hozott és mit vitt a járvány és a karantén.

A Presszó második vendége Sárik Péter jazz-zenész és zeneszerző volt, aki triójával épp külföldön turnézott, amikor – telefonon – interjúztunk vele. Elmesélte, hogy koncertjük a covid-járvány miatt gyakorlatilag a brüsszeli magyar kulturális központ utolsó eseménye volt. Beszélgettünk a jazzesített Kékszakállú herceg váráról, amelyet a miskolci Bartók Operafesztivál művészeti vezetője, Kesselyák Gergely felkérésére írt, valamint a jazzimprivizáció képi világáról, extrém koncerthelyszínekről és egy erdélyi farkastámadásról is.

A Presszó harmadik vendége Nádasdy Ádám volt. A műfordító-költő-tanárral – többek között – arról beszélgettünk: milyen párhuzamot lát maga és Lear király között (Lear-fordítását próbálja most a Katona József Színház), mit szólt ahhoz, amikor fiatal színházi alkotók átírták a Bánk bán “újrafordítását”, és hogyan reagált arra, amikor érettségi tétel lett.

A Nádasdy Ádámmal való beszélgetés visszahallgatható vasárnap délután 4 órától a 90.9 Jazzy-n!

A Presszó jövőhét szerda este 8-kor nyit újra a 90.9 Jazzy-n és ismét egy különleges vendég ül le Szemere Katalin asztalához… tartsatok velünk!

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió