Psota Irénről neveztek el utcát a II. kerületben

Written by on 2022. 04. 06

Psota Irén születésnapján, március 28-án leplezték le a színművészről elnevezett utca névtábláit.

A tavalyi nőnap alkalmából meghirdetett akció keretében a kerületiek közössége négy közterületet nevezett el hivatásukban maradandót alkotó nőkről. Hármat, a Szabó Magda sétányt, a Solt Ottilia teret és a Komlós Juci közt már korábban felavatták, a negyedik ünnepségre, március 28-án, Psota Irén születésnapján került sor. Az ünnepségen maga az ünnepelt is jelen volt – egy régi felvételről énekelt a maga jellegzetes, összetéveszthetetlen, kissé kacér módján.

Psota Irén a főiskola elvégzése után rögtön a Madách Színházhoz került, s néhány év kitérő kivételével ott játszott egészen 2009-es visszavonulásáig. 1970 óta lakott a Csalogány utcában, az itt élőknek nem csak a nagy művész, a díva volt, hanem szomszéd és barát is. Több mint negyven évig itt sétált a Duna parton, innen indult a színházba és ide jött haza, itt tanulta szerepeit, itt szeretett, sírt, örült, itt élte az életét.

A zenés megemlékezés mellett Őrsi Gergely polgármester, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója és a vízivárosiak nevében Képes Gábor költő osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A szerda délutáni Happy Hours vendége Őrsi Gergely!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

További infó: masodikkerulet.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió