Récsei Center családi sport, és egészségfesztivál

Written by on 2019. 09. 29

Középpontban az egészségmegőrzés és sportos élet!

Testi, lelki és mentális egészségünk megőrzése rajtunk is múlik! Sokat tehetünk annak érdekében, hogy az évek múlásával is frissnek, fittnek érezzük magunkat. Az legfontosabb lépés, amit megtehetünk, az a prevenció.

A prevenció fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, pedig jobb megelőzni a komolyabb bajt. Sokan még mindig nem figyelnek oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, és a testi-lelki feltöltődésre. Pedig a szervezetünk legtöbbször előre jelzi, ha valamely területen gond, betegség adódna. Érdemes odafigyelni a jelekre, vagy már azok megjelenése előtt rendszeresen preventív vizsgálatokon rész venni, hiszen az egészség hosszú távú, és jócskán megtérülő befektetés.

Itt a lehetőség, hogy egészségét, fittségi állapotát több területet is érintve ellenőrizhesse!

A Récsei Center Sport és Egészségfesztiválján ingyenesen vehet részt 15 különböző preventív vizsgálaton, melyek során visszajelzést kaphat, hogy hol és legfőképpen hogyan érdemes változtatnia!

Válassz sportot magadnak!

A két nap alatt bemutatkoznak Zugló sportegyesületei. Játékos feladatokkal, izgalmas bemutatókkal és programokkal várnak minden mozgásra, sportolásra vágyó érdeklődőt 0 – 99 év között. A kínálatban lesz szabadidős sport lehetőség s versenysport is. Választhatnak a szülők gyerekeiknek és maguknak is rendszeres mozgásformát, de a nagyszülőknek is készülünk a korosztályuknak megfelelő mozgásformák bemutatásával. Az Universum fitness nyíltnappal várja azokat, akik a fitness sportok iránt érdeklődnek és szívesen ki is próbálnák magukat egy csoportos órán.

Tágítsd látóköröd tanulással.

A két nap során 10 érdekes előadással készülünk számotokra. Olyan témákat boncolgatunk, melyek közvetve vagy közvetlenül kihatnak életünkre. Szó lesz betegségről/egészségről tényekről és tévhitekről. Beszélünk majd a daganatos betegségekről, a depresszióról, függőségeinkről, az élethosszig tartó sportról. Téma lesz a mozgásszegény életmód és az ülőmunka hátrányai. Táplálkozási szakértők segítenek eligazodni az egészséges táplálkozás és a naponta felbukkanó diéták, étkezési rendszerek útvesztőiben. Beszélünk a gyermekkori elhízásról, és sporttáplálkozásról. Szó lesz a HPV vírus ellen oltásról, a méhnyak rákról, és megpróbálunk utat mutatni egy coach segítségével az életünk bármely területén kitűzőtt céljaink hatékonyabb eléréséhez.

A két nap folyamán kb 2000 ingyenes szűrővizsgálat lesz elérhető a rendezvényre kilátogatók számára. A szűrővizsgálatokon a részvétel ingyenes. A csillaggal jelölt vizsgálatokra bejelentkezni az események napján lehet. A délelőtti vizsgálatokra szombaton 9:30-tól, vasárnap 8:30-tól. A délutáni vizsgálatokra mindkét nap 12:30-tól lehet. A jelentkezők időpontot kapnak, mely alapján tudják mikor kerülnek sorra. Aki a vizsgálaton nem jelenik meg időben, annak időpontját átadjuk a várakozók közül soron következőnek. A vizsgálatokon résztvevők tombola jegyet kapnak, mellyel mindkét nap végén értékes ajándékokat nyerhetnek. A vizsgálatok eredményét azonnal átvehetik.

Szeptember 29 vasárnap

HPV oltás, Méhnyakrák – Prevenció és betegség – előadó: Árvainé Egri Csilla Mályvavirág alapítvány

11:00

Hétköznapi függőségeink – előadó Dr Zacher Gábor Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens, 

Hogy miről lesz szó? Magunkról, a telefonunkról, a tévénkről, a feleségünk új bugyijáról, arról a kedves kis fehér tablettáról, meg a gyerek matekdogájáról és az esti 2-3 pohár rozéról, a Trónok Harcáról és persze a reggeli első, második, harmadik kávéról. 

12:30

Egészséges Táplálkozás – előadó Takács Hajni Dietetikusod

 • Sportos táplálkozás

 • Hogyan állítsuk össze az étrendünket, hogy az egészségünket és a sportteljesítményünket is támogassa.

 • Mit csomagoljunk a gyereknek, ami egészséges, finom és tápláló

 • Létezik sportteljesítményt fokozó táplálkozás?

 • Mit együnk sportolás előtt/után?

 • Szükség van étrendkiegészítésre?

 • Sporttáplálkozással kapcsolatos leggyakoribb tények és mítoszok

 

14:00

Fejlett világunk egyik legnagyobb kihívása a depresszió: átprogramozható-e az agy? – előadó Dr. Fabó Dániel PhD, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet neurológusa

Tartalom:

 • a családok, munkavállalók, és munkaadók körében is egyre nagyobb problémát jelent a depresszió

 • depresszióhoz vezető okok (genetikai, családi, munkahelyi stressz, burnout)

 • depresszió megelőzése

 • depresszió korszerű kezelése (gyógyszeres és gyógyszermentes)

 • neuromoduláció, rTMS kezelés

Az előadóról:

Dr Fabó Dániel az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) neurológusa, és a Magyar Epilepszia Liga megválasztott elnöke, fő szakterületei az epilepszia, neurofiziológia, intracraniális EEG, intraoperatív neuromonitoring, és neuromoduláció. 2014 óta koordinálja az epilepszia sebészeti program neurológiai vonatkozásait, és korszerűsítette az OKITI epilepszia kivizsgáló egységét, alkalmassá téve azt sztereó-EEG diagnosztika végzésére. 2005-ben elsőként kezdett epilepszia neuromodulációval foglalkozni az országban a vágusz ideg ingerléssen keresztül, amit az anterior thalamus mélyagyi ingerlés (DBS) bevezetése követett. Több klinikai gyógyszervizsgálatban vett részt, a legutóbb fővizsgálóként a világon a legtöbb beteget vonta be. 2011-ben megalapította az intraoperatív neuromonitoring (IONM) szolgáltatást a OKITI-ben, és jelenleg is vezeti az IONM csapatot. PhD fokozatát 2008-ban védte meg a Semmelweis Egyetemen epilepszia elektrofiziológia témakörben, aminek során speciális, intraoperatív módon alkalmazott mikroelektróda technikával különböző típusú interiktális kisüléseket fedezett fel az emberi hippocampusban. Jelenleg is aktív kutatócsoportot vezet az OKITI-ben epilepszia elektrofiziológia témakörben, fő kutatási területei az alvásjelenségek, a tanulás és a hálózati tulajdonságok, az elektromos agyi stimuláció és a mikroelektróda technológiák.

 

Sportprogramok

Magyar Jégkorong Szövetség

A jégkorong sátorban található

 • a kapura lövés, ahol mindenki egyaránt kipróbálhatja, hogy milyen is igazából hokiütőt fogni és milyen vele lőni

 • lehet játszani a buborékhokival

 • lehet a korong tornyot építeni.

 • Akik részt vesznek az aktivitásokban, begyűjtik a pecséteket, és kitöltenek egy kvíz kérdőívet óránként nyereménysorsoláson vehetnek részt.

Magyar Országos Korcsolya Szövetség

Ismerkedj meg a korcsolyasport 5 szakágával. Nézd meg milyen egy szárazedzés. Találkozz a korcsolyasport sztárjaival.

 • bemutatókkal

 • csillámtetoválással

 • kűr ruhákkal

 • gyermek kézműves sarokkal

A hétvégén zajlik a Gyakorló jégcsarnokban (100 m-re a Récseitől) az országos Short Track bajnokság, mely minden idők legizgalmasabb hazai OB-jának ígérkezik. Ez a verseny dönt ugyanis a januárban Debrecenben megrendezésre kerülő ST Európa Bajnokság válogatott keretéről. A versenyen szurkolhattok az olimpiai bajnok LIU testvérpárnak is, akik a rendezvényünk nagykövetei is.

Zuglói Sasok Sportegyesület

A Zuglói Sasok Sportegyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a kosárlabdát szerető gyerekeknek – lányoknak és fiúknak egyaránt – szervezett keretek között, sportolási lehetőséget biztosítson a világ egyik legnépszerűbb sportágában.

A kosárlabdát egy eszköznek, egy lehetőségnek tartjuk a sportos életformához vezető úton. Ez az út, amely sokat segíthet a gyermekeknek az egészséges testi, szellemi és lelki fejlődésében. Az egyesület falain belül az edzéseket és sportfoglalkozásokat a játék és az öröm jellemzi. Legfontosabb feladatunknak a sportág megismertetését és megszerettetését tekintjük.

A sportos életforma kialakítása mellett fontos feladatunknak tartjuk

 • a kosárlabdázók utánpótlásának nevelését,

 • a tehetséges gyerekek felkutatását

 • tudásuk megfelelő szintű gyarapítását

 • a sportpályafutásuk egyengetését.

A kosárlabda versenysport. Az edzéseken tanultakat a mérkőzéseken tudják a gyerekek kamatoztatni. Minden csapatunk a korosztályának és a tudásának megfelelő bajnokságban szerepel. Egyesületünk a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémiával kötött szakmai együttműködést. Ide irányítjuk a 14 élet évüket betöltött, legtehetségesebb fiúkat, és mindazokat, akik sportkarriert szeretnének felépíteni. Az amatőr sportolást választókkal pedig folytatjuk a közös együttműködést. Arra törekszünk, hogy mindenki a tudásának megfelelő környezetben lehessen, mert akkor sikeresebb, eredményesebb és kiegyensúlyozottabb lehet.

Eredményes munkánkat tükrözi, hogy a Honvéd Kosárlabda Akadémiának minden évben tudunk tehetséges játékosokat küldeni az élsportolói programjába. 

A program amit viszünk:

 • kosaras ügyességi játékok, asztalon és aszfalton

 • Dobj 3 pontost!

 • kvíz játékok

 • nyeremények

Smile Úszóiskola

A Smile Úszóiskola oktatói több mint tíz éve foglalkoznak óvodás és iskoláskorú gyermekek, valamint felnőttek úszásoktatásával. Iskolánk jelenleg öt helyszínen, a hét minden napján várja a mozogni vágyókat Budapesten. A jól felszerelt technikai háttér és gyermek centrikus szakmai csapat garantálja, hogy nem csak jó úszók, hanem boldog gyerkőcök távozzanak a foglalkozásokról. A Smile Úszóiskolát Varga Tamás úszóedző, tűzoltó alapította. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2017-ben 15 úszóoktató és 3 recepciós kolléga várja a tanulni vágyó fiatalokat Zuglóban, Rákospalotán, a Csillaghegyen és a Bánkút utcában. A Smile Úszóiskola hatékonysága a kis létszámú oktatásban rejlik: az 5-6 fős csoportokban a gyerekeknek lehetőségük nyílik a helyes technika elsajátítására, valamint az oktatók kiemelt figyelmet tudnak fordítani az egyéni nehézségek kezelésére. A tematikus tanmenetnek köszönhetően a tanulók gyorsan és ütemezetten haladnak az úszás különböző szintjeinek elsajátításában.

Szolgáltatásaik:

 • egyéni és csoportos úszásoktatás gyermekeknek és felnőtteknek

 • aqua fitness

 • babaúszás

 • sellő úszás

Programjaik a rendezvényen:

 • beszélgetés és tanácsadás

 • élményfotózás

 • ismerkedés a sellő uszonyokkal

KSI (Központi Sport és Ifjúsági Sportegyesület)

A Magyar Testnevelési és Sportszövetség (MTS) 1963-ban hozott határozatot a hazai utánpótlás-nevelés egységes rendszerének kialakítására, megszervezésére. Ennek eredményeképpen 1963. májusában megalapította a Központi Sportiskolát (KSI), amely hét szakosztállyal kezdte meg működését. Kiváló szakemberek irányítása alatt indult útjára az asztalitenisz, az atlétika, a kajak-kenu, a jégkorong, az öttusa, a tenisz, valamint a vízilabda szakosztály. A szakosztályok száma az idők során tovább bővült és az eredmények sem maradtak el. Versenyzőik nem csak a hazai, de a nemzetközi és kontinentális versenyeken is sikerrel képviselték a magyar színeket. A 2001 óta sportegyesületként működő KSI- ben számos Európa-, Világ- és Olimpiai bajnok kezdte el pályafutását, akik a szakosztályokban dolgozó kiváló szakedzők irányítása alatt készültek fel a korosztályos versenyeikre.
Jelenleg tizenkét sportág közül választhat az, aki kedvet érez kipróbálni, megismerni magát valamely sportágban.A KSI SE -ben az óvodás korú gyermekektől egészen a felnőtt versenyzőkig közel ezerkétszáz sportoló vesz részt rendszeresen az edzéseken.
A KSI feladata, szerepe a hazai utánpótlás-nevelésben: Az egyesület fő feladata, a módszertani és edzéselméleti módszerek gyakorlati alkalmazása valamint az ezt eredményező még sikeresebb nemzetközi szereplés mellett, hogy kiemeljék, hangsúlyosabbá tegyék azokat az elemeket, amelyek az utánpótlás-nevelést és a belső folyamatokat leginkább befolyásolják, meghatározzák. Elsődleges céljuk, hogy más sportiskolák és sport – nevelőintézmények számára olyan modellértékű szakmai munkával mutassanak példát, amelyeket a saját nevelő-oktató munkájuk fejlesztése során hasznosíthatnak. Ezek a szakmai elemek és irányok beilleszthetőek akár egy szomatikus nevelési rendszerbe, vagy egy magasabb szintű sportági képzésbe.

A rendezvényen 15 szakosztályuk közül a JUDO, TORNA, JÉGKORONG, ATLÉTIKA és SPORTLÖVÉSZET lesz jelen.

09.28-án szombaton

10:00 – 12:00 Judó,

12:00 – 14:00 Torna;

14:00 – 18:00 jégkorong

09.29-én vasárnap

9:00 – 11:00 Judó,

11:00 – 14:00 sportlövészet,

14:00 – 16:00 atlétika

Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sportegyesület (csak vasárnap)

Meg ne állj! Mozogj, hogy tovább élvezhesd az életedet!

A Z.N.S.E legfontosabb feladatai: kirándulások,táborok szervezése és bonyolítása, asztaliteniszezõk, teniszezõk részére játék és versenyzési lehetõség biztosítása, egészségmegõrzõ,és életmód vezetési ismeretek bõvítése, részvétel zuglói és budapesti központi szabadidõs rendezvényeken, határainkon túl élõ honfitársainkkal sport és egyéb közös programok szervezése,bonyolítása,stb.

-a teniszjáték népszerûsítése céljából ingyenes tenisz oktatás, diákok,nyugdíjasok és a lakossági érdeklõdõk részére, oktatók, teniszütõk, labdák biztosításával.

Fair-way SE – Pickleaball

A Pickleball a leggyorsabban fejlődő sportág jelenleg, mely a tenisz a tollaslabda és a ping-pong (asztalitenisz) legjobb részeinek keresztezéséből jött létre. A világszerte több, mint 2,5 millió ember által űzött játékot ütőkkel, műanyag labdákkal egy tollaslabda méretű pályán és a teniszhálónál picit alacsonyabb hálónál játsszák. Az USA-ban 1965-ben feltalált játék néhány éve jelent meg Európában (többek között Spanyolországban, Finnországban, Hollandiában, Angliában, Ukrajnában, stb. A Pickleball egy könnyed, gyorsan megtanulható, egyszerű, mókás játék, mely kortól, nemtől, tudásszinttől, egészségi állapottól függetlenül bárkinek ajánlott.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió